Gönderen Konu: Ses (Otomatik Mute) Sorunu (Linux Mint 18.1 Mate)  (Okunma sayısı 3424 defa)

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • ATI Mobility Radeon HD4570
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T6500
Ses (Otomatik Mute) Sorunu (Linux Mint 18.1 Mate)
« : 16 Ocak 2017, 12:54:13 »
Merhabalar.
Linux Mint 17.3 Mate'de yaşamadığım bir sorunu, sıfırdan kurulum yaptığım 18.1 Mate'de yaşıyorum.
Sistem askıda bekleme, uyku yeniden başlatma, açılma, kulaklık takma vb. durumlarda sesini otomatik olarak Mute yanı Kapalı konumuna alıyor. Bu sorunun sebebini anlayamadım. Çok memnun olduğum sistemimde bununla sürekli uğraşmak can sıkıcı.
Yardımcı olabilir misiniz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ses (Otomatik Mute) Sorunu (Linux Mint 18.1 Mate)
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2017, 17:06:35 »
Öcelikle sisteminizi aşağıdaki şekilde güncellemeyi deneyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => "Linux çekirdekleri" aracı yardımıyla 4.8.x serisi çekirdeğin son sürümünü kurunuz.

Güncellemeler sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • ATI Mobility Radeon HD4570
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T6500
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2017, 18:49:27 »
Öcelikle sisteminizi aşağıdaki şekilde güncellemeyi deneyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => "Linux çekirdekleri" aracı yardımıyla 4.8.x serisi çekirdeğin son sürümünü kurunuz.

Güncellemeler sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

Çözüm olmadı. Üstelik Kernel güncellemesi sonucu kablosuz ağ da gitti. Ben de  güncel kerneli kaldırıp, açıklamasında Kararlılık İçin Önerilir ibaresi bulunan 4.4.0-53 Kerneline geçtim.

Başka önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba?

Çevrimdışı mksglu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2017, 02:31:48 »
Merhabalar.
Linux Mint 17.3 Mate'de yaşamadığım bir sorunu, sıfırdan kurulum yaptığım 18.1 Mate'de yaşıyorum.
Sistem askıda bekleme, uyku yeniden başlatma, açılma, kulaklık takma vb. durumlarda sesini otomatik olarak Mute yanı Kapalı konumuna alıyor. Bu sorunun sebebini anlayamadım. Çok memnun olduğum sistemimde bununla sürekli uğraşmak can sıkıcı.
Yardımcı olabilir misiniz?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7443.msg46125#msg46125
Paralel gidelim, takipleşelim.