Gönderen Konu: Sadece linux kurup office,notepad,ve gezinme gibi işlerde kullanacağım bir laptop önerisi  (Okunma sayısı 5926 defa)

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
İyi günler hepinize. Ben bir laptop almak istiyorum ama bütçem şimdilik bayağı Kısıtlı. Bilgisayarda yapacağım şeyler kod yazmak linuxu keşfetmek gibi amaçlar olacak. Oyun pek oynamam zaten. Sadece seri çalışsın, her programı yükleyebileyim (64 bit olacak yani) ve hafızası fazla olsun. Bunun için önerebileceğiniz laptop var mı? Ya da bu dediğim hızı sadece ram ve işlemciyle sağlayabilir miyim? Veya amd mi intel mi tercih etmeliyim? Şimdiden herkese teşekkür ederim. (Kuracağım linux dağıtımı tabikide ubuntu olacak ve Windows'la dual boot edicem lazım olursa diye)(bütçem 1000-1500 arası)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-ins-3558-b20f45c-core-i5-5200u4gb500gb1562gb-gf920mln-P145434743

En az İ5 işlemci ve 4 GB RAM İntel ve Nvidia ikilisi Linux tarafında daha sorunsuz kullanıma sahip. Bu şekilde 2 yıl kullanıp garantisi bittiğinde 4 GB RAM ve SSD ekleyerek bi 2-3 sene daha kullanırsın.  :)   Dell uzun zamandır Linux tarafına diğer firmalara göre daha fazla destek verdiğinden kullanılan donanım uyumluluk konusunda pek sıkıntı çıkarmaz. Bazı modellerinde de Ubuntu önyüklü geliyor. 
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2017, 11:09:20 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-ins-3558-b20f45c-core-i5-5200u4gb500gb1562gb-gf920mln-P145434743

En az İ5 işlemci ve 4 GB RAM İntel ve Nvidia ikilisi Linux tarafında daha sorunsuz kullanıma sahip. Bu şekilde 2 yıl kullanıp garantisi bittiğinde 4 GB RAM ve SSD ekleyerek bi 2-3 sene daha kullanırsın.  :)   Dell uzun zamandır Linux tarafına diğer firmalara göre daha fazla destek verdiğinden kullanılan donanım uyumluluk konusunda pek sıkıntı çıkarmaz. Bazı modellerinde de Ubuntu önyüklü geliyor.

İkisi de iyi gibi geldi biraz daha ekleyip senin dediğini alabilirim [emoji4] ikinize de teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
İkisi de iyi gibi geldi biraz daha ekleyip senin dediğini alabilirim ikinize de teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biliyorum 1500 limit demişsin ama kampanya puan falan kovalarsan 1500 civarında alabilirsin birkaçgün önce HB %10 indirim yapıyordu.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Dell'i özellikle tavsiye ederim. Çünkü bilgisayarları Linux'la daha uyumlu oluyor. Onun dışında gereken şartlara arkadaşlar değinecektir zaten.

Ben 1,5 yıl önce Linux kurarım diye Dell marka bir laptop almıştım. İyi ki de almışım. Pişman etmedi. Nvidia'nın Linux desteği biraz daha iyi olabilirdi ama o da Dell'le ilgili bir mesele sayılmaz bence. Dell'in AMD'li ve Intel'li GPU'ları olan modelleri de vardır zaten. Hangi ekran kartı Linux için daha iyi, bu forumda yeterince kaynak var. Ona göre Dell marka bir laptop seçebilirsiniz.

Dell'in bir başka önemli özelliği de şu: Diğer bazı markalar, Windows'u bilgisayarın ayrılmaz bir parçası olarak görüyorlar. Windows'u silerseniz, bilgisayarınızı garanti kapsamı dışında bırakabiliyorlar. Fakat Dell'de öyle değil. Geçen sene Twitter'da destek hesaplarına Windows'u silersem ne olur diye sorduğumda, sorun olmayacağını ve garantimin devam edeceğini söylediler. "Sadece Windows'u silmeden önce yedeğini alın, çünkü o konuda yapabileceğimiz bir şey olmuyor" dediler.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Dell'i özellikle tavsiye ederim. Çünkü bilgisayarları Linux'la daha uyumlu oluyor. Onun dışında gereken şartlara arkadaşlar değinecektir zaten.

Ben 1,5 yıl önce Linux kurarım diye Dell marka bir laptop almıştım. İyi ki de almışım. Pişman etmedi. Nvidia'nın Linux desteği biraz daha iyi olabilirdi ama o da Dell'le ilgili bir mesele sayılmaz bence. Dell'in AMD'li ve Intel'li GPU'ları olan modelleri de vardır zaten. Hangi ekran kartı Linux için daha iyi, bu forumda yeterince kaynak var. Ona göre Dell marka bir laptop seçebilirsiniz.

Dell'in bir başka önemli özelliği de şu: Diğer bazı markalar, Windows'u bilgisayarın ayrılmaz bir parçası olarak görüyorlar. Windows'u silerseniz, bilgisayarınızı garanti kapsamı dışında bırakabiliyorlar. Fakat Dell'de öyle değil. Geçen sene Twitter'da destek hesaplarına Windows'u silersem ne olur diye sorduğumda, sorun olmayacağını ve garantimin devam edeceğini söylediler. "Sadece Windows'u silmeden önce yedeğini alın, çünkü o konuda yapabileceğimiz bir şey olmuyor" dediler.

Oha o mesele iyiymiş o zaman ben dell bakayım. Birde bu işlemlerdeki hız için cpu güçlü olsa yetiyor mu? Yoksa ekran kartı da çok etkiliyor mu? (Office programlarının kasma muhabbeti)

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Biliyorum 1500 limit demişsin ama kampanya puan falan kovalarsan 1500 civarında alabilirsin birkaçgün önce HB %10 indirim yapıyordu.

Zaten biraz bekliycem. Daha liseyiz yaz tatilinde karne gelsin babama "take my karne" diyip laptopu aldırcam [emoji23]. O zamana kadar belki kur da düşer biraz da ben para biriktiririm belki biraz daha iyi özellikli laptop alırım (lazım olursa diye). Onu da düşünüyordum teşekkürler o seçeneği de hatırlattığınız için [emoji4].

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Oha o mesele iyiymiş o zaman ben dell bakayım. Birde bu işlemlerdeki hız için cpu güçlü olsa yetiyor mu? Yoksa ekran kartı da çok etkiliyor mu? (Office programlarının kasma muhabbeti)

Ne yazık ki o konuda bir bilgim yok. Forumda bir arama yapmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Ne yazık ki o konuda bir bilgim yok. Forumda bir arama yapmanızı tavsiye ederim.

Yinede teşekkür ederim bir araştırma yapayım [emoji4]. İyi günler diliyorum herkese.