Merhaba,
Aşağıdaki linkte kurulum ile ilgili bilgi bulunmaktadır.
https://www.linuxmint.net.tr/rehber-linux-mint-resimli-kurulum-rehberi/
Evet anlattıklarının doğru fakat bu işlem sırasında 750 gblik hdd nizdekilerde silinir diye biliyorum. Eğer onda işinize yarayan bir şey varsa kurulum sırasında ssdyi seçip sadece onu biçimlendirip ona kurun.
Evet anlattıklarının doğru fakat bu işlem sırasında 750 gblik hdd nizdekilerde silinir diye biliyorum. Eğer onda işinize yarayan bir şey varsa kurulum sırasında ssdyi seçip sadece onu biçimlendirip ona kurun.
Teşekkür ederim cevaplarınız için ama dualboot olarak kurdum sistemi

sonunda dualboot yapabildim.(Geçmişte can sıkıcı olaylar olmuştu)
Şimdiki sıkıntımı yazayım sizlere, problemler bitmiyordu

Ben linux mint'i android studio kullanmak için kurdum. Aslına bakılırsa windows sisteminde de var elbette ama emulator hata verince, başlarım böyle işe dedim neyse DVD den kurdum.(1-)uefi modda usb belleği görmüyor, uefi mod kapalı iken usb belleği görüyor sistem, bunuda çözemedim

)
Ama sanırsam ayırdığım alan bana yetmeyecek. 8 gb Swap alanı var. 32 gb falan depolama alanı var (kurarken şunu seçmiştim "/")
2-)Neyse ben bu depolama alanını arttırmak istiyorum çünkü. Android studio'da yaptığım en basit bir proje bile 500 mb yer kaplıyor.
HDD den nasıl kendime yer açabilirim. (USB yada DVD kullanmadan bir çözüm arıyorum)
Ayrıca son olarak aklıma kurcalayan başka bir soru daha var.
3-)Şimdi benim anladığım kadarıyla -yanlışsam düzeltin- swap alanı bilgisayarı ilk çalıştırdığımda gelen siyah ekrandan Windows mu Mint'imi seçmeğe yarıyor. Şimdi şöyle bir senaryoda "ben bilgisayarıma başka bir linux tabanlı yada windows yada macos kurarak 3 tane işletim sistemi yapmak istiyorum"
a-) linux için manuelden depolama büyüklüklerini belirlerken yeni kuracağım linux için de bir swap alan lazım mı? yada hiç swap alan kurmadan mı kurmayalım yeni sistemi. Eğer swap gerekiyorsa, eski swap'ı silip yer kazansam yanlış mı olur? yani sonuçta yeni swap diğer iki sistemi bilerek gelmiş olmuyor mu? Sorular sorular

b-)yeni sistem windows yada macos ise olaylar nasıl gelişecek?
Teşekkürler