Gönderen Konu: Softether Vpn Client Kurulum Sorunu  (Okunma sayısı 5529 defa)

Çevrimdışı ruhadam

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 18 cinnamon
Softether Vpn Client Kurulum Sorunu
« : 04 Şubat 2017, 18:26:08 »
arkadaşlar softether vpn clien windowsta sürekli kullandığım bir program son 20 gündür linux mint kullanıyorum ve windowsa dönüş yapmak istemiyorum. Ancak bu vpn programının  linux versiyonu olmasına rağmen  bir türlü kurulumu gerçekleştiremedim. Yerli ve yabancı bir çok kaynağı inceledim malesef olmuyor beceremedim. Siz tecrübeli arkadaşlardan ricam  bu programı nasıl kurabilirim. Bu programa alternatif olarak vpnbook  felan inceledim ama  softether çokdaha sağlıklı ve kullanışlı. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
en son alttaki linkte birşeyler buldum ama nasıl yapacağımı çözemedim.
https://blog.harshillodhi.co.in/softether-vpn-ubuntu-linux-client-configuration-behind-http-proxy/
Düzenleme: Başlık. Lütfen başlıklarınızda yardım, yardım edin, ail yardım vb. ifadeler kullanmayınız.
Genizcil_N
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2017, 23:16:49 Gönderen: Genizcil_N »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: softether vpn client yardım
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2017, 23:15:06 »
Lütfen yazım kurallarına özen gösteriniz. Bkz: Forum Kuralları

Hangi aşamada takılıyorsunuz? Belirtirseniz oradan sonrasını yazmaya çalışalım. Şu anlatım biraz daha ayrıntılı:
http://lukeluo.blogspot.com.tr/2013/11/how-to-set-up-softehter-vpn-client.html
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2017, 23:18:28 Gönderen: Genizcil_N »

Çevrimdışı ruhadam

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Softether Vpn Client Kurulum Sorunu
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2017, 11:55:30 »
Üstadım öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için sağolasın. İlk olarak anlamam gereken konu şu; bu program grafik olarak mı yoksa konsol üzerindenmi çalışacak? Bu programı programlarda göremez isem zaten kullanmam çok zor olacak. Vpnbook kurulumu yapabiliyorum, evde hiç sorun olmadan bağlanabilirken işyerimde bakanlığın yasaklarından dolayı vpnbook bağlanamıyor ama Windowsta softether sorunsuz çalışıyor. Vine ile kurmayı denedim ondada  sanal ağ kartı oluşturamıyor. Sizin verdiğiniz linkte  aşağıdaki komutlara kadar ilerleme sağladım;
VPN Client>accountimport
AccountImport command - Import VPN Connection Setting
Import Source File Name:a/B/..vpn ayar dosyası
Cannot find specified file
dosyayı göstermeme rağmen bu hatayla karşılaşıyorum.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2017, 16:45:25 Gönderen: ruhadam »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2017, 18:44:29 »
Biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Maalesef grafik arayüzü yok. Uçbirim üzerinden gerekli ayarlamaları yapmanız gerekiyor. Softether ile birlikte Vpngate kullanıyorsunuz değil mi? O halde OpenVPN ile VPN Gate'i kullanabilirsiniz. Önce OpenVpn için gerekli paketleri şu komutla yükleyiniz:
Kod: [Seç]
sudo apt-get install network-manager-openvpn network-manager-openvpn-gnomeŞuradan VPN Gate'in sitesini açıp bağlanmak istediğiniz sunucunun bilgilerini "OpenVPN Config File"'a tıklayarak indiriniz. (Açılan sayfada The .ovpn file which is including DDNS hostname seçeneğinin altında bulunan dosyalardan birini indiriniz. UDP daha hızlı olmasına karşın TCP, paketlerin karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını denetlediği için daha güvenlidir.) Ağ simgesine tıklayıp Vpn Bağlantıları>Vpn Ayarları yolunu izleyiniz. Ekle>Kaydedilmiş bir vpn yapılandırmasını içe aktar >Oluştur a tıklayınız. Oluştur dedikten sonra açılan pencerede indirdiğiniz dosyayı seçiniz. Kimlik doğrulama kısmında Tür bölümünden Parolayı seçip kullanıcı adı ve parola kısmına vpn yazınız. İsterseniz bağlantı adını değiştirebilirsiniz. Kaydet dedikten sonra ağ simgesinden vpn bağlantınızı seçip bağlanabilirsiniz.

CA sertifikası otomatik olarak seçilmezse şu konudan faydalanabilirsiniz:
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5645.msg35852#msg35852

Çevrimdışı ruhadam

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2017, 23:55:51 »
Üstadım galiba ben sorunumu tam olarak izah edemedim. Sizinde dediğiniz gibi openvpn ve vpngate bağlantısını rahatlıkla yapabiliyorum ancak bu bağlantıları sozrunsuz olarak evimdeki adsl den ve telefonumdan kullanırsam hiç sıkıntı olmuyor. İşyerimden bağlanmaya çalıştığımda kesinlikle bağlanmıyor ama işyerinde windows üzerinde softether vpn client  programı mükemmel bir şekilde bağlanabiliyor. Bu durumda benim bu programı linux üzerinde çalıştırmam gerekiyor fakat linux bilgimve ingilizcem  yetersiz kalıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2017, 12:03:30 »
Softether sunucu ve istemcisini aşğaıdaki komutlarla bir PPA deposu yardımıyla kurmak mümkün.

sudo add-apt-repository ppa:bnd-acc/softether-vpn
sudo apt-get update
sudo apt-get install softether-vpnserver softether-vpnclient

Sonrasında aşağıdaki komutlarla servisi başlatıp kapatabilirsiniz.

sudo vpnserver start
sudo vpnserver stop

Aşağıdaki komutla yönetim aracına ulaşabilirsiniz.

vpncmd
Daha fazla bilgim yok maalesef.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]