Gönderen Konu: D sürücü gitti  (Okunma sayısı 6493 defa)

Çevrimdışı red20

• Çok Yeni Penguen
  • *
D sürücü gitti
« : 22 Şubat 2017, 22:02:45 »
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma linux mint kurmaya çalıştım. D sürücüsünü seçip(ekranda /dev/sda3 yazıyordu)  ext4 ile günlüklü dosya sistemi yaptım. Yükleme çöktü. Windows 7 yi açtım d sürücüsü gözükmüyor. Yardım edebilir misiniz?

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
D sürücü gitti
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2017, 22:13:38 »
Windows kısmı açılıyorsa eğer bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet'e girip burdan disk yönetiminden d sürücüsünü görebilirsin. Burda sağ tıklayıp formatlayabilirsin. Olmazsa eğer Windows komut istemcisini açıp oraya diskpart yazdıktan sonra list disk komutunu verip buraya ekran görüntüsü veya çıkan aygıtların listesini atarsan daha fazla yardımcı olabilirim. Buna alternatif olarak ease us (emin değilim adından) disk utility yi kullanarak d yi fat32 veya ntfs biçilmeyerek Windowsta görebilirsin. Eğer yine linux kurmak istiyorsan minti usbden kurmuşsan eğer yine aynı şekilde kur zaten disk orada gözükür.

Çevrimdışı red20

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: D sürücü gitti
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2017, 22:19:46 »
Windows kısmı açılıyorsa eğer bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet'e girip burdan disk yönetiminden d sürücüsünü görebilirsin. Burda sağ tıklayıp formatlayabilirsin. Olmazsa eğer Windows komut istemcisini açıp oraya diskpart yazdıktan sonra list disk komutunu verip buraya ekran görüntüsü veya çıkan aygıtların listesini atarsan daha fazla yardımcı olabilirim. Buna alternatif olarak ease us (emin değilim adından) disk utility yi kullanarak d yi fat32 veya ntfs biçilmeyerek Windowsta görebilirsin. Eğer yine linux kurmak istiyorsan minti usbden kurmuşsan eğer yine aynı şekilde kur zaten disk orada gözükür.
Disk Linux mint te gözüküyor ama diskin içinde linux mint kurmadan önceki dosyalarım gözükmüyor

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2017, 22:22:19 »
Disk Linux mint te gözüküyor ama diskin içinde linux mint kurmadan önceki dosyalarım gözükmüyor

Linux minti direk d sürücüsüne kurmuşsanız eğer dosyalarınız zaten silinmiştir. Ve mint genelde -çok yüksek bir oranda- ext4 dosya sistemi üzerine kuruludur bu yüzden o bölümü windows tanımaz. Eğer d sürücüsünde dosyanız varken kurmuş iseniz dosyalarınıza elveda diyebilirsiniz.

Çevrimdışı red20

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2017, 22:45:07 »
Linux minti direk d sürücüsüne kurmuşsanız eğer dosyalarınız zaten silinmiştir. Ve mint genelde -çok yüksek bir oranda- ext4 dosya sistemi üzerine kuruludur bu yüzden o bölümü windows tanımaz. Eğer d sürücüsünde dosyanız varken kurmuş iseniz dosyalarınıza elveda diyebilirsiniz.
Veri Kurtarma yazılımları işe yarar mı giden dosyalar için?

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2017, 22:47:00 »
Veri Kurtarma yazılımları işe yarar mı giden dosyalar için?
Hiç denememiştim deneyin bir. Sonuçları burada paylaşırsanız mutlu olurum.

Çevrimdışı red20

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2017, 15:13:23 »
Hiç denememiştim deneyin bir. Sonuçları burada paylaşırsanız mutlu olurum.
photorec  yazılımını kullandım.30 gb veri kurtarabildim.Çoğu dosyanın adı değişmiş harfler ve rakamlardan oluşan dosya adları oluşmuş.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2017, 15:18:09 »
photorec  yazılımını kullandım.30 gb veri kurtarabildim.Çoğu dosyanın adı değişmiş harfler ve rakamlardan oluşan dosya adları oluşmuş.

O adları kullandığınız program koymuştur. Kurtarabildiğinize sevindim [emoji4]. İyi günler dilerim.

Bir daha mint kurmak isterseniz önce kuracağınız diskin yedeğini alıp daha sonra kurmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı red20

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2017, 15:22:31 »
O adları kullandığınız program koymuştur. Kurtarabildiğinize sevindim [emoji4]. İyi günler dilerim.

Bir daha mint kurmak isterseniz önce kuracağınız diskin yedeğini alıp daha sonra kurmanızı tavsiye ederim.
Benim için kötü bir tecrübe oldu  :( .Neyse yavaş yavaş öğreniyoruz :) .İyi günler

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2017, 19:02:04 »
Benim için kötü bir tecrübe oldu  :( .Neyse yavaş yavaş öğreniyoruz :) .İyi günler

Her zaman tecrübe etmek daha iyidir [emoji4] bana göre tabiki de bu. Herşeyi yaşayarak öğrenmek isterim bende bu yüzden linux kullanıyorum [emoji4]