Gönderen Konu: Sanal Sürücü Monte Ederek Programı Açma  (Okunma sayısı 7987 defa)

Çevrimdışı MhmtAltnk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • İşlemci: İntel i3
Sanal Sürücü Monte Ederek Programı Açma
« : 01 Mart 2017, 16:28:22 »
Es Selamü Aleyküm

Linux a yeni geçiş yaptık çalıştığımız iş gereği bir kaç program kullanıyoruz.

Bunların en başında ve lazım olanı Artcut2009 adlı program, bu program basit bir tasarım programı ve makineler bu program üzerinden çalışıyor.

Şimdi exe uzantılı olan bu programın 2 adet iso dosyası var 1 - Artcut Software, 2 - Artcut Graphic kurduktan sonra açmak için 2. cd nin takılı olmasını istiyor, windowsta iken bu işi daemoon tools ile 2. iso dosyasını monte edip hallediyorduk.

Artcut 2009 u wine aracılığıyla sorunsuz kurduk ve Furius İso programını indirdik windosta yaptığımız gibi 2. iso dosyasını monte ettik. Masaüstüne sanal sürücünün simgesi çıkıyor ancak programı açamıyoruz yine graphic diski istiyor.

Bir ara oldu artcut açıldı ancak sanal sürücüyü masaüstünde görmek istemediğimizden monteli olan diski ayırdık daha sonra monte etsekte çalışmadı.

Yardımlarınız bekliyorum Allah C.C. razı olsun

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sanal Sürücü Monte Ederek Programı Açma
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2017, 16:55:47 »
Masüüstünde hangi öğelerin görüneceği ayarlanabiliyor. Örneğin Cinnamon'da, Sistem Ayarları => Masaüstü seçeneği altından Bağlı birimler seçeneğini kapattığınızda, bağlanan medyalar masaüstünde görünmez.

Furiusiso yerine CDemu denenebilir. Aşağıdaki komutlarla PPA deposundan kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install gcdemu cdemu-client

Kurulum sonrasında menüden gCDemu olarak aratmayı deneyin.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MhmtAltnk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2017, 13:49:18 »
Cdemu çalıştı iso dosyasını monte ediyorum ancak program hala açılmıyor, programı wine aracılığıyla kurmamla alakası olabilir mi

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2017, 21:00:47 »
İşinizi görür mü bilmiyorum ama Artcut programının Inkcut, Tux Plot, LinCutter gibi alternatifleri varmış.
http://libregraphicsworld.org/blog/entry/vinyl-cutting-on-linux-the-real-deal

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2017, 21:56:19 »
Wine yapılandırma aracında sürücüleri yapılandırma ile ilgili bir kısım olması gerekiyor, burayı kurcalamayı dener misiniz? Benim sistemimde Wine kurulu olmadığı için şu an tam yerini belirtemiyorum. Yapılandırma aracını menüdeki Wine bölümünde bulabilirsiniz. Bu araç ile sanal sürücü için Windows dili ile bir sürücü harfi belirlemek gerekebilir.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2017, 21:57:30 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MhmtAltnk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2017, 17:10:46 »
Evet ınkcut işimizi görecek gibi ama kurulumunu yapamadım. Kendi sayfasında bazı yönlendirmeler yapmış örneğin; indirdiğimiz dosyayı şu konuma atın diyor

/home/your_username/.config/inkscape/extensions/

.config klasoründe inkscape dizinini bulamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2017, 18:54:20 »
Evet ınkcut işimizi görecek gibi ama kurulumunu yapamadım. Kendi sayfasında bazı yönlendirmeler yapmış örneğin; indirdiğimiz dosyayı şu konuma atın diyor

/home/your_username/.config/inkscape/extensions/

.config klasoründe inkscape dizinini bulamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?

Anladığım kadarıyla .config  içinde o dizinleri siz oluşturacaksınız.Sonra paket içeriğini oraya çıkartın diyor.

Sağ tık-Yeni dizin oluştur

Zaten o indirdiğiniz tar gz dosyasının içinde de bir adet readme var.Yapmaya çalışın,olmazsa
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı MhmtAltnk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2017, 15:04:29 »
İnkscape bir tasarım programıymış Inkcut ise bu programın içerisine entegre oluyor. İnscape ' i kurduk Inkcut kurulumunuda yaptık şuan eklentiyi çalıştırıyoruz. Ayrıca wine ı biraz kurcaladım ama sonuç alamadım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Şimdi seri port tanıtmam gerekiyor yeni bir konumu açmalıyım yoksa bu konu üzerinden yardımcı olurmusunuz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2017, 15:46:12 »
ISO dosyası bağlı olduğu halde, Menü => Wine => Configure Wine => Sürücüler sekmesini açın ve otomatik algıla düğmesine tıklayın. Böylece Wine otomatik olarak ISO dosyasının bağlı olduğu sanal aygıt için bir sürücü harfi tanımlayabilir.

Birbirinden farklı soru ve sorunlar için yeni konu açılması gerekiyor.

[warningKonu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çevrimdışı MhmtAltnk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2017, 21:43:54 »
ISO dosyası bağlı olduğu halde, Menü => Wine => Configure Wine => Sürücüler sekmesini açın ve otomatik algıla düğmesine tıklayın. Böylece Wine otomatik olarak ISO dosyasının bağlı olduğu sanal aygıt için bir sürücü harfi tanımlayabilir.

Birbirinden farklı soru ve sorunlar için yeni konu açılması gerekiyor.

[warningKonu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çözüm olmadı, program simgesine çift tıkladığımızda programın açılması için ''2. cd nin takılı olması gerekiyor'' uyarısını alıyoruz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2017, 08:58:05 »
Uygulamayı kaldırıp 1. ISO dosyasını yukarıdaki şekilde bağlayarak yeniden kurulum deneyebilirsiniz, uygulama kurulurken farklı bir ortamdan kurulduğuna dair bir kayıt oluşturmuş olabilir. Bu sebeple bağlı olan diğer ISO dosyasını algılamıyordur.