Gönderen Konu: Wine İle Photoscape ve Pixlr Kurulumu Başarısız Oluyor  (Okunma sayısı 4207 defa)

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ZorinOS 15
Selamlar, Windows'u artık tamamen terk etme isteğim var, bu yüzden oyunundan tutunda kullandığım en küçük yazılıma varıncaya kadar Linux uyumlu olmasa bile Wine gibi programlarla yüklemeye çalışıyorum. Bunların arasından maalesef kurulumu başarısız olanlarda var.

Daha önce Mint'te denemedim, ancak Photoscape ve Pixlr programını ne zaman Linux'a kurmaya kalksam sorunla karşılaşıyorum. Kurulum başarılı bir şekilde tamamlanıyor ancak iş programı açmaya gelince bir hata mesajı çıkıyor ve program kapanıyor. Elementary OS ve Ubuntu'nun birçok sürümünde durum aynıydı. Bende kurulumda atladığım bir şeyler olabilir diye düşündüm ve kurulumu gerçekleştirmeden önce buradan destek alayım dedim.

Bildiğim kadarıyla Wine'ın desteklediği yazılımlar belliymiş, bu yazılımların arasında Photoscape ve Pixlr'de var mı? Yani desteklenmiyorsa boşu boşuna da uğraşmayayım. Ve hatasız bir kurulum için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Wine İle Photoscape ve Pixlr Kurulumu Başarısız Oluyor
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2017, 23:46:42 »
Wine'ın hangi yazılımlarla arasının ne denli iyi olduğunu buradan kontrol edebilirsiniz.

https://appdb.winehq.org/

Mesela Photoscape 3.7 versiyonu için platinium denmiş.

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=31074

Additional comments kısmında eğer winetricks'den ayarlamalar yapılması gerekiyorsa onu belirtirler genelde.Yani o kısıma da dikkat edin.

Oyunlar için yine orayı kullanırsınız.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2017, 00:15:18 »
Teşekkür ederim, yarın Photoscape'i deneyip Ubuntu ve Elementary'de aldığım hatayı alırsam buraya yazarım. Ancak sanırım Pixlr desteklenmiyor.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2017, 00:34:15 »
Sanırım o dediğiniz programı deneyen yok.O yüzden kaydı yoktur.

Yoksa çalışmayana garbage yazıyorlar zaten.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2017, 01:10:34 »
Sınav stresi nedeniyle programı bir türlü deneme fırsatı bulamamıştım. Bugün sonunda deneyebildim. Daha önceleri ya tam destek olmadığından ya da benim acemiliğimden başaramıyordum, ancak bu sefer oldu. :)

Gimp, Inkscape gibi yazılımları keşfettikçe, umuyorum ki Windows yazılımlarına da yavaş yavaş veda edeceğim.