Gönderen Konu: LMDE ? LM ?  (Okunma sayısı 4264 defa)

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17(tarçın), eOS
LMDE ? LM ?
« : 19 Mayıs 2014, 07:33:49 »
Hangisini kullanmak daha iyi olur sizce. Bir yandan hemen linux dagitimi istiyorum yani LM17yi bekleyemem diger yandan LMDE biraz fazla demo nasil desem test asamasinda gibi geldi. bana hangisini onerirsiniz farkli bir dagitim da olur ama tam 7 aydir dagitimdan dagitima kosuyorum hepsi cok guzel hepsi degisik ozelliklere sahip hepsi birbirinden guzel

(ozur dilerim su an LMDE`nin livesinden yaziyorum tr dil paketlerini ve klavye ayarini degistirmedim)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: LMDE ? LM ?
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2014, 08:06:24 »
LM 17 RC güncellemelerini günlük olarak yapmaya çalıştığın RC sorun olmayacağını düşünüyorum.Ayrıca LMDE'yi demo gibi düşündürecek ne oldu ki ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2014, 06:11:16 »
Bug çok fazla, debianın test paketlerini kullanıyor ayrıca kullanıcı sayısı az ve en son olarak linux mint geliştiricileri üstünde fazla durmuyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2014, 08:38:21 »
Alıntı
Bug çok fazla

Mesela?

Alıntı
debianın test paketlerini kullanıyor

Yani?

Alıntı
en son olarak linux mint geliştiricileri üstünde fazla durmuyor.

Koskoca Valve firmasının dağıtımı SteamOS EFI kurulum yapamazken, EFI sistemlere Debian tabanlı kurulum yapan ilk dağıtım LMDE'yse bu dediğiniz ancak desteksiz bir görüş olur sadece.

Alıntı
kullanıcı sayısı az

Evet, LMDE biraz daha tecrübeli kullanıcılara hitab ediyor. Bunu bu forumda veya başka ortamlarda defalarca belirtmişizdir.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2014, 08:45:28 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2014, 14:03:02 »
Butterfly senin yazdıklarını yardımlarını çoğu sitede okumuştum ama hiç konuşamamıştım :D Sen efsanesin ve sorunu (daha doğrusu cevabını) buldum. Kendimi rahat hissetmek için Arch linux kurdum linux mint 17 çıkana kadar. üstelik Arch linux bana linuxun nasıl çalıştığını öğretti, linuxun mucizeliğini ve özgünlüğünü. LMDE den vazgeçtim(en azından şimdilik) çünkü sıradaki 3 LM dağıtımı aynı tabanı kullanacağı için LM geliştiricileri LMDE ye ve Tarçına zaman ayırabilir böylelikle ikisi epey gelişir. Şimdi LM17 çıktı. Ve kardeşime format atmayı öğretirken (LM17 kuruyorduk) windowsu uçurdum :D boş 100 GB lik yerim var eOS LM ve Arch linux dışında hangi linux dağıtımını kurabilirim diye düşünüyorum.

Sizi seviyorum LİNUX MİNT ailesi. Herkese Linux Mintli günler diliyorum.  :-*

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2014, 14:53:41 »
Debian netinstall denenebilir.

https://www.debian.org/CD/netinst/
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]