Gönderen Konu: Windows'u Tamamen kaldırdım. Küçük bir sorun var  (Okunma sayısı 3095 defa)

Çevrimdışı monarch25

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhabalar arkadaşlar
Buraya zaten nasıl dual boot yaparım diye konular açmıştım. Artık dual boot olayınıda bıraktım ve windows'u tamamen sildim.
Bende 250gb ssd ve 750 gb hdd var.
Linux mint mate 18 ssd ye kurdum.
Buraya kadar sıkıntı yok.
Ama farkettim ki benim kurdugum her program ssd'ye kuruluyor. Ben bazı programlarımı hdd 'ye  kurmak istiyorum. Mesela wine programını hdd 'de olsun veya steam programı ssd de olsun ama kurduğum oyunlar (kesinlikle ve kesinlikle) hdd 'de olsun.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler  :)

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Windows'u Tamamen kaldırdım. Küçük bir sorun var
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2017, 18:31:16 »
En azından Steam oyunları kısmına cevap vereyim.

Steam'in içinde ayarlar kısmından yeni bir indirme klasörü oluşturabilirsiniz.Bu sayede gösterdiğiniz klasöre kurulur oyunlar.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2017, 11:46:18 »
Linux kurulumunda belirli dizinler için belirli disk bölümleri belirlenebilir. Örneğin /boot dizini (açılış dosyalarının bulunduğu dizin) için SSD diğer kök dizinler (/) için harddiskte bir bölüm ve kullanıcı kullanıcı ev dizinleri (/home) için bir başka disk bölümü belirlenebilir. Bunu sisteminize zarar vermeden en basit biçimde kurulum sırasında ayarlamak en uygunu olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı monarch25

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2017, 02:31:25 »
Linux kurulumunda belirli dizinler için belirli disk bölümleri belirlenebilir. Örneğin /boot dizini (açılış dosyalarının bulunduğu dizin) için SSD diğer kök dizinler (/) için harddiskte bir bölüm ve kullanıcı kullanıcı ev dizinleri (/home) için bir başka disk bölümü belirlenebilir. Bunu sisteminize zarar vermeden en basit biçimde kurulum sırasında ayarlamak en uygunu olabilir.
Hoca ben kurulumda tum ssd yi (/) boyle yaptim geri kalan 750gb lik hdd yi(/home) yaptim.
Benim yukledigim programlar nereye gidiyor ben onu ogrenmek istiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2017, 15:00:12 »
/home dizini masaüstü, belgeler, resim, müzik gibi dizinlere taşınmış dosyaları barındırır. Linux'da kurulum yapılan dosyalar belirli bir dizin altında toplanmaz, /etc, /usr gibi ana dizinler ile bu paketlerin yöneitimini sağlayacak diğer dosyalarda farklı dizinlere kopyalanır. Bu durumda açılışın ve kullanımın hızlı olması için /boot ve / kök dizinin SSD disk altında olması normal. Kurulan dosyalarda bu kök dizin altında yukarıda belirttiğim pek çok farklı dizin altındadır, bu diznlerin SSD bölümünde kalması bence daha uygun, böylece kurulu uygulamaların da daha verimli çalışması sağlanacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]