Gönderen Konu: Kablosuz modem tavsiyesi  (Okunma sayısı 2719 defa)

Çevrimdışı karaca911

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: mint18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: geforce 630
  • İşlemci: i3
Kablosuz modem tavsiyesi
« : 22 Mart 2017, 14:10:22 »
 Ben şu anda eski bir İNCA marka modem kullanıyorum, yeni bir modem almayı düşünüyorum, ASUS modemler fena değil gibi duruyor, bu markanın üst modelleri bizim gücümüzün dışında, 150-200 liralık bazı modellere baktım ama kafama takılan bir şey var, bunlardan bazıları İşletim Sistemi olarak MAC OS / Windows destekli görünüyor, Linux yazmıyor yani, bir sıkıntı olup olmayacağını sormak istiyorum, teşekkürler.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Kablosuz modem tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2017, 14:38:24 »
Modemin işletim sistemi desteklememesi gibi bir durum söz konusu değil.Bahsedilen is uyumlulugu yaninda gelen,istendiginde kurulabilecek yardimci programlar icin kullanilir.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı karaca911

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: mint18
  • Grafik Kartı: geforce 630
  • İşlemci: i3
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2017, 18:04:31 »
Anladım, teşekkürler.

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2017, 23:18:47 »
İyi akşamlar olsun.
karaca911, modem alırken, VDSL destekli olmasına dikkat edin derim. Zira, artık yavaş yavaş fibernete geçiliyor. ADSL son demlerini yaşıyor diyebilirim.
Hatta, Türktelekom şimdiden otomatik olarak fibernete geçti gibi. Zira hemen hemen iki aydır internet hızım 2 katını aştı. Üstelik hiçbir dahlim olmadan.
Eğer Türktelekom müşterisiyseniz, tplink alabilirsiniz taksitle. Ayda 7 ila 14 TL arası taksitleri. Tabi eğer kampanya halen devam ediyorsa.
Bunun dışında size önereceğim modem markaları: Zxyel ve Airties. Zxyel doğrudan sistem tarafından tanınıyor.
Bir de, modemi masaüstü bilgisayarda kullanacaksınız, wireless adaptör almanız gerekiyor. Yoksa kablosuz modem masaüstünde çalışmaz.
Bu konuda da size, inca'yı öneriyorum. Bu markanın Linux desteği var. Hemen hemen 8-9 aydır sorunsuz kullanıyorum.
Son bir not, wireless adaptör alırken, anten sayısına dikkat ederseniz, uzak mesaflerde bağlantı sorununu minimize eder, belki de hiç yaşamazsınız.

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **