Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux olan bilgisayarın açılışında çıkan Windows kurtarma ekranı.  (Okunma sayısı 3715 defa)

Çevrimdışı Ahmettin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • İşlemci: İntel i5
Arkadaşlar ben Linux Mint üzerinde yeniyim hatta kullanmaya başlayalı 2-3 saat oldu. Ben Linux Mint'i ikinci işletim sistemi olarak kullanıcaktım ancak Windows'u bozdum. Şu an sadece Linux Mint kurulu olmasına rağmen Windows'un 1MB'lik açılışını sağlayan dosya duruyor doğru sanıyorsam. Her açılışta şu ekran çıkıyor.
NOT: Resmini alamadığım için internetten indirdim ancak aynı hata sadece Türkçesi.

« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2017, 00:20:47 Gönderen: Ahmettin »
AAAAAAAA kikikikikiki

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
BIOS/EFI ayarlarının boot(açılış) bölümü başlatılacak sistem ile ilgili bir seçenek olmalı, buradan Ubuntu'yu seçip ayarları kaydetmeyi deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ahmettin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • İşlemci: İntel i5
Deniyorum hemen. Tavsiye için teşekkürler.

Mesajlar Birleştirildi.
BIOS/EFI ayarlarının boot(açılış) bölümü başlatılacak sistem ile ilgili bir seçenek olmalı, buradan Ubuntu'yu seçip ayarları kaydetmeyi deneyiniz.

Bilgisayarda Windows yüklü olmadığı halde Ubuntu'nun yanında Windows Boot Manager hala duruyor. Dediğiniz yere ulaştım sanırım ancak girdiğim yerden Mint'e giriş yapıyorum zaten. Orda silme falan yok ancak klasör gibi bir şey var orayı açıyorum ordan devam ediyor ve Microsoft falan çıkıyor. Diğer bir klasöre geldiğimde ise Ubuntu gözükmüş oluyor. Windows Boot Manager'ı silebilecek olursam sorun düzelecek gibime geliyor. Bir diğer düşündüğüm yolsa ben kurulum sırasında diskin tamamını kullan dediğim için GRUB falan kurmadı. GRUB kursam acaba o ekrandan kurtulurmuyum?

Mesajlar Birleştirildi.

Şu an sorun çözülmüş durumda. GRUB kurdum ve Direk olarak Liux Mint seçip giriş yapabiliyorum. Hala Windows Boot Manager duruyor ve yanında birkaç şey daha var ancak en üstte Linux Mint giriş için beni bekliyor  :) :) https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.msg9708#msg9708 Linkindeki konudan GRUB'ı kurdum.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2017, 00:21:51 Gönderen: Ahmettin »
AAAAAAAA kikikikikiki