Gönderen Konu: [Çözüldü] Bilgisayar Açılışında Logodan Sonra Ekran Kararması Masaüstü'ne Ulaşılmıyor  (Okunma sayısı 23228 defa)

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 19.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinamannon
  • Grafik Kartı: Radeon Vega 8 Ve Nvidia Geforce Gtx 1650
  • İşlemci: Amd Ryzen 5 3550H
Hocam dediğinizi yaptım xorg.conf şu komutla çalıştırdım.
Kod: [Seç]
sudo cat /etc/X11/xorg.conf
Üzgünüm, yeniden deneyin.

Çıktısını veriyor

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
sudo nvidia-xconfig
olacak doğru komut. Bu komut Nvidia sahipli sürücüsü kurulduğunda otomatik olarak xorg.conf dosyası oluşturur.
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2017, 22:57:36 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
Tamam Hocam dediklerinizi uyguladım

Mesajlar Birleştirildi.
Hocam bilgisayara reseti atıp normal bi şekilde başlattım yine logoda kaldı ve dondu
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2017, 23:02:24 Gönderen: A_hazar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Dosya içeriğine bir bakalım.

cat /etc/X11/xorg.conf
Bir de aşağıdaki komutun çıktısına.

inxi -Gx

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
cat /etc/X11/xorg.confÇıktısı:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 375.39  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-09)  Tue Jan 31 20:47:44 PST 2017

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection                                                                                                                                                                                           

Section "Monitor"                                                                                                                                                                                   
    Identifier     "Monitor0"                                                                                                                                                                       
    VendorName     "Unknown"                                                                                                                                                                         
    ModelName      "Unknown"                                                                                                                                                                         
    HorizSync       28.0 - 33.0                                                                                                                                                                     
    VertRefresh     43.0 - 72.0                                                                                                                                                                     
    Option         "DPMS"                                                                                                                                                                           
EndSection                                                                                                                                                                                           

Section "Device"                                                                                                                                                                                     
    Identifier     "Device0"                                                                                                                                                                         
    Driver         "nvidia"                                                                                                                                                                         
    VendorName     "NVIDIA Corporation"                                                                                                                                                             
EndSection                                                                                                                                                                                           

Section "Screen"                                                                                                                                                                                     
    Identifier     "Screen0"                                                                                                                                                                         
    Device         "Device0"                                                                                                                                                                         
    Monitor        "Monitor0"                                                                                                                                                                       
    DefaultDepth    24                                                                                                                                                                               
    SubSection     "Display"                                                                                                                                                                         
        Depth       24                                                                                                                                                                               
    EndSubSection
EndSection

inxi -GxÇıktısı:
Graphics:  Card-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GF108 [GeForce GT 420] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia Resolution: 1600x900@59.99hz
           GLX Renderer: GeForce GT 420/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 375.39 Direct Rendering: Yes

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Alıntı
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia Resolution: 1600x900@59.99hz
           GLX Renderer: GeForce GT 420/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 375.39 Direct Rendering: Yes

Bu çıktıyı nasıl aldınız, bu çıktıyı aldığınız ortamda Nvidia sürücüsü çalışıyor görünüyor.

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
Valla hocam sizin verdiğiniz değişkeni grub ekranına kaydettim ama bilgisayar açılmayınca bende o değişkeni silmeden nomodeset'i bir daha yazıp o şekilde girdim ondan sonra bu çıktıları verdi

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Nomodeset değişkeni olmadan bir daha deneyin bakalım ne olacak. Olmazsa nomodeset değişkenini de grub varsayılanına ekleyip aşağıdaki komutun çıktısını paylaşın. Bu şekilde olunca sorun bir nebze çözülmüş olabilir.

glxinfo | grep render

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
glxinfo | grep renderÇıktısı:
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 420/PCIe/SSE2
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_EXT_render_snorm, GL_EXT_robustness, GL_EXT_sRGB,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_buffer, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_buffer_object, GL_NV_polygon_mode,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

Hocam nomodeset deşikensiz denedim sonuç aynı sonra nomodeset değişkeni grub varsayılan dosyasına ekledim yukardaki çıktıyı verdi hocam.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 10:41:10 Gönderen: A_hazar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Şu an Nvidia GPU sürücüsü ile 3D hızlandırma etkin görünüyor, masaüstüne ulaşmada da sorun kalmadıysa sanırım sorun çözüldü.

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
Hocam masaüstüne sorunsuz ulaşıyorum ama nosplash nomodeset değişkeni grub varsayılan ekranına kayıtlı eyer bi sorun görmüyorsanız bilgisayardada bir sorun yok çözüldü ozaman.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 11:10:25 Gönderen: A_hazar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bence konuyu çözüldü olarak etiketleyebilirsiniz.

[warning] Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/warning]

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
Hocam Allah Sizden Razı olsun. Çok teşekkür ederim saollun.