Gönderen Konu: [Çözüldü] LMDE 2'ye Taşınmak ve Mint-Y Teması  (Okunma sayısı 2641 defa)

Çevrimdışı Depresif

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ryzen 3 2200G
  • İşlemci: Ryzen 3 2200G (APU)
[Çözüldü] LMDE 2'ye Taşınmak ve Mint-Y Teması
« : 13 Mayıs 2017, 00:15:38 »
     Ram kullanımı neredeyse yarı yarıya daha az olduğu için LMDE 2'ye geçmeyi düşünüyorum. Belleğe kurup baktım ancak çok sevdiğim Mint-Y temalarını göremedim. LMDE 2'de Mint-Y temalarını nasıl kullanabiliriz ?

İkinci olarak; Mint'te geçerli olan çözümler LMDE 2'de de geçerli midir ?  Yani Mint kullanan biri LMDE 2 ye geçince yabancılık çekip zorlanır mı ?

Düzenleme : Konu başlığı
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2017, 19:15:10 Gönderen: Depresif »
Kitapların şarjı bitmez, bisikletler benzin istemez. Özgürlük budur.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: LMDE 2'ye Taşınmak ve Mint-Y Teması
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2017, 00:21:39 »
Mint-y teması minimum GTK 3.18'i destekliyor, bu taban alınan temadan kaynaklı bir durum. LMDE ise Debian kararlı sürümü taban alıyor ve GTK 3.14'ü kullanıyor. Bu sebeple Debian kararlı sürümü taban alan LMDE 2 ve benzer diğer dağıtımlarda Mint-y temasını kulllanamazsınız.

Ubuntu tabanlı Linux Mint'de geçerli olan her çözüm LMDE 2'de geçerli değildir. Örneğin LMDE 2 PPA deposu desteklemez ve varsayılan olarak bir sürücü yöneticisi ile gelmez. Profilinizden anladığım kadarıyla sisteminizde Intel GPU olduğu için sürücü yöneticisinin bir önemi de yok sayılabilir.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2017, 00:24:31 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Depresif

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ryzen 3 2200G
  • İşlemci: Ryzen 3 2200G (APU)
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2017, 00:45:42 »
     Teşekkür ederim. LMDE 2 ye geçmeye karar verdim.

Peki başka farklı yönleri nelerdir ?

LMDE 2 ile ilgili konuları hangi bölüme açmamız uygun olur ? Bunun için ayrı bir bölüm açacak mısınız ?
Kitapların şarjı bitmez, bisikletler benzin istemez. Özgürlük budur.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2017, 20:38:27 »
Linux Mint'deki güncel Linux Mint araçlarının aşağı yukarı tamamı LMDE 2'de kullanılabilir. Cinnamon ve MATE masaüstü ortamlarının güncel sürümleri herhangi bir yükseltmeye gerek kalmadan LDME 2 deposuna girerler. Debian tabanlı olduğu için, Ubuntu deposunda bulunan bazı uygulamaları bulamayabilirsiniz, yani Debian deposunda Ubuntu deposuna göre bir miktar daha az paket bulunur. LMDE 2 Debian kararlı sürümü taban aldığı için, uygulamalar bir miktar daha eski olabilir, bu Debian kararlı sürüm ile alkalı bir durum.  Bazı sorunların çözümü aynı olabilir, ama LMDE 2 kullandığınızda Ubuntu yerine Debian tabanlı sorun çözüm önerilerini kullanmak daha uygun olacaktır.

Şimdiye kadar LMDE 2 ile ilgili ayrı bir bölüm açmadık, bu bir anlamda Ubuntu tabanlı Linux Mint ile Debian tabanlı LMDE arasında fark görmediğimiz ve her iki taban sürümü de aynı oranda destek vermeyi düşündüğümüz içindir. LMDe 2 ile ilgili soru ve sorunlarınız olursa, forumun uygun bölümlerine LMDE etiketini de ekleyerek konu açabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]