Gönderen Konu: Linux Mint yanına Recovery'den Windows kurmak  (Okunma sayısı 2538 defa)

Çevrimdışı ccakir

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint yanına Recovery'den Windows kurmak
« : 30 Mayıs 2017, 19:55:50 »
Merhabalar,

Dell n5110 sistemim windows 7 ile gelmişti. Ancak birkaç yıl sonra windows'u tamamen temizleyip Linux Mint'e geçtim. Tamamen temizlerken recovery bölümünü de silip sisteme eklememiştim o bölümü ama ne olur ne olmaz diye yedeklemiştim bir hariciye. Şimdi birkaç işlev için yeniden windows'a ihtiyaç duyuyorum. Sorum şudur: Acaba ilkin o recovery için yetecek kadar bir partition açsam ve sonra o recovery verisini kullanarak yeni bir partitiona windows 7 kurabilir miyim yeniden? Yoksa saçma sapan bir şeyden mi bahsediyorum?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint yanına Recovery'den Windows kurmak
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2017, 20:37:12 »
Linux üzerinden gparted ile ntfs olarak yeni bir disk oluşturabilir, herhangi bir windows kurulum dvd/usb'si ile o diske kurulum yapabilirsiniz. Ancak GRUB silineceği için tekrar GRUB kurulumu yapmanız gerekecek, forumda da bununla ilgili konu mevcut.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ccakir

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2017, 20:48:02 »
Zahmetiniz için teşekkürler. Rehberler bölümünden ulaşmıştım söylediğiniz şeyin nasıl yapılacağına ancak hazırda bir dvd ya da usb olmadığı için ilk aklıma gelen bu recovery bölümü olmuştu, aynı işlevi o da görür mü diye.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2017, 00:50:27 »
Açık konuşmak gerekirse tam emin olmamakla birlikte ; Windows 7 ile gelen bir özellik olduğunu biliyorum revoery diskin ilk alındığı haline geri döndürüyor. Eskiden bilgisayar üreticileri yeni bilgisayar alırken Windows kurulum DVD'si veriyordu ve bu zahmetten kurtulmak için bu sistem geliştirildi. Ancak hiç kullanmadım, sistemi geri getirir mi, getirirse Linux'un kurulu olduğu disk alanını da siler mi bilemiyorum. Belki bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlar net bir yorum yapabilir, ancak bu platformun Windows'a destek vermediğini de düşünürsek doğru bir cevap beklentisi içinde olmamanızı da tavsiye ederim.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...