Gönderen Konu: [Çözüldü] Komutları dosyadan nasıl terminale aktarırım  (Okunma sayısı 4095 defa)

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
Merhaba, elimde ki listede bir kaç yüz satır komut olduğunu düşünün ve bunları manuel olarak tek tek note defterinden alıp terminale aktarmak aşırı yorar tahmin edebileceğiniz gibi mint üzerinde bu tar bir işlem için neeyapabilirim? Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2017, 02:34:16 Gönderen: maxim »
I. Turgenyev

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Komutları dosyadan nasıl terminale aktarırım
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2017, 01:19:56 »
Bash script oluşturabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2017, 01:31:42 »
Bash script oluşturabilirsiniz.
Bash Script dışında yol yok mu hocam denedim ama  beceremedim aslında komutları kısaltım uyguladım sadece her satırda ki komutu otomatik terminale aktarmak kaldı
I. Turgenyev

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2017, 16:47:06 »
Alıntı
..denedim ama  beceremedim..
Neyi denediiz? Dosyanın ilk satırı #!/bin/bash mı? dosya çalıştırılabilir mi? Dosyayı çalıştırınca hata mı alıyorsunuz? Neler oluyor ne dönüyor? Bu şekilde çözüm bulamazsınız
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2017, 17:02:06 »
Neyi denediiz? Dosyanın ilk satırı #!/bin/bash mı? dosya çalıştırılabilir mi? Dosyayı çalıştırınca hata mı alıyorsunuz? Neler oluyor ne dönüyor? Bu şekilde çözüm bulamazsınız
Dosya ile ilgili hatalar için konu açmadım dosyadan terminale komutları nasıl aktarabilirim diye açtım, dolayısı ile bash scripting dışın da daha kullanıcı dostu bir şey arıyorum.
I. Turgenyev

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2017, 23:35:28 »
..denedim ama  beceremedim.. dediniz ya bende size ne yaptınızca beceremediğinz diyorum

İlk satıra #!/bin/bash ekleyin. chmod +x dosya-adi.sh komutuyla çalıştırılabilir yapın. Daha sonra ./dosya-adi.sh şekilnde çalıştırın. Çalıştırdığınızda dosyanın içindeki komutlar tek tek çalışacak. Böylece tüm satırları terminale aktarmak olacaksınız.

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2017, 02:02:12 »
..denedim ama  beceremedim.. dediniz ya bende size ne yaptınızca beceremediğinz diyorum

İlk satıra #!/bin/bash ekleyin. chmod +x dosya-adi.sh komutuyla çalıştırılabilir yapın. Daha sonra ./dosya-adi.sh şekilnde çalıştırın. Çalıştırdığınızda dosyanın içindeki komutlar tek tek çalışacak. Böylece tüm satırları terminale aktarmak olacaksınız.
hocam dosya oluşturma ve çalıştırma da sıkıntı yok ama komutları araştırıyorum netten kopyala yapıştır ile denedim olmadı demek istedim, bir şekilde doğru komut dizisini bulamıyorum. Kısacası eldeki dosyanın her satırındaki komutu terinale aktaracak komutu bulamıyorum ya da yapamıyorum hocam
Hocam bu sefer oldu teşekkür ederim sayenizde hallettim bir yerede hata yaptım muhtemelen ama çözemedim, ayrıca ilk konuda ki yorumunuzu yanlış anladım ve kaba uslup takındım bunun içinde ayrıca özür dilerim.
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2017, 02:34:05 Gönderen: maxim »
I. Turgenyev

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
Ynt: [Çözüldü] Komutları dosyadan nasıl terminale aktarırım
« Yanıtla #7 : 23 Haziran 2017, 16:04:29 »
Alıntı
Hocam bu sefer oldu teşekkür ederim sayenizde hallettim bir yerede hata yaptım muhtemelen ama çözemedim, ayrıca ilk konuda ki yorumunuzu yanlış anladım ve kaba uslup takındım bunun içinde ayrıca özür dilerim.
Estağfurulullah özür dilemenize gerek yok. Sorunuza cevap bulmanıza sevindim. Konuya çözüldü etiketi eklediğiniz için konuyu kilitliyorum.