Gönderen Konu: Boot ederken missing operating system hatası  (Okunma sayısı 3427 defa)

Çevrimdışı entryca

• Çok Yeni Penguen
  • *
Boot ederken missing operating system hatası
« : 22 Haziran 2017, 13:38:45 »
merhaba, şu an windows 10 yüklü. linux mint 18 yükleyeceğim. iso dosyasını usbye unetbootin aracılığı ile yükledim. bilgisayar açılışında bootu flash bellek yaptıktan sonra missing operating system hatası çıkıyor.

bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Boot ederken missing operating system hatası
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2017, 15:34:26 »
Genellikle USB bellekteki disk bölümleme ile ilgili ortaya çıkabilen bir sorun, ISO dosyasını aşağıdaki şekilde yazdırmayı deneyiniz.

USB belleği HP USB Disk Storage Format Tool aracı ile Fat32 olarak biçimlendirip ardından Linux Live USB Creator ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı entryca

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Boot ederken missing operating system hatası
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2017, 16:20:18 »
Genellikle USB bellekteki disk bölümleme ile ilgili ortaya çıkabilen bir sorun, ISO dosyasını aşağıdaki şekilde yazdırmayı deneyiniz.

USB belleği HP USB Disk Storage Format Tool aracı ile Fat32 olarak biçimlendirip ardından Linux Live USB Creator ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz

Akşam eve geçince öyle deneyeyim bide teşekkür ederim.

Mesajlar Birleştirildi.

yine aynı sorun devam etmekte dediğinizi yapmama rağmen. pc uefı modlu, acaba bununla ilgisi olabilir mi? bios'dan secure boot disabled ettim, legacy aldım ama yine bu şekilde hata veriyor.

edit. rufus ile boot ederek sorunu çözdüm teşekkürler
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2017, 00:35:58 Gönderen: entryca »