Merhabalar.
Baştan belirtmem gerekirse, Linux hakkında pek düzenli bir bilgi birikimim yok. Ama 2 yıldır Linux Mint ile bir şekilde idare ediyorum, ki çoğu zaman da memnunum.
Dün de Güncelleme Yöneticisi üzerinden Sonya güncellemesini aldım. Yeniden başlattığımda normalde otomatik girişle açılan sistemim değişik bir açılış ekranıyla önüme gelip giriş yapmamı istedi. Yaptığımda da nedense kabul etmedi.. Sonunda da "mdm[1217]: GLib-CRITICAL" tarzında bir hata aldım. Sağdan soldan araştırdığım kadarıyla değişik çözümler uyguladım. Bu sorunu alanların geneli Cinnamon'u tekrar yükleyerek kurtulmuş. Ama ben denediğimde bazı dependencies'leri örnek göstererek yükletmedi. Aptitude komutuyla bunu aşabileceğini yazmışlar. Onu dediğimde oldu ve sanırım şu an eski bir Cinnamon sürümüne dönerek sorunu aştım. Login Screen hala alışık olduğum ekran değil, ama en azından sistemime giriş yapabiliyorum. Güncelleme Yöneticisi'ne girdiğimde tabii ki Cinnamon'u güncellemem gerektiğini söylüyor. Güncellersem de yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Bunu nasıl aşabileceğimi Linux konusundaki yarı cehaletimle de boğuşmayı göze alarak anlatabilecek var mıdır?