Gönderen Konu: Komut Çıktıları Arasındaki Farkı Nasıl Göreblirim  (Okunma sayısı 3410 defa)

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
Merhaba, istediğim kısacası başlıktaki gibi iki  komut çıktısındaki farklıları bulmak. Örnekle açıklamak gerekirse, ağımdaki cihazları tarıyorum ve 20 makina buluyorum aynı komutu tekrar verdiğimde 19 makina görebiliyorum . Bunu tek tek çıktıları yorumlayarak değilde iki çıktı daki farklıları görebilecek şekilde komut verebilir miyim? Ya da aynı komutun farklı çıktılarındaki farklıları grep misali bulabilir miyim?
I. Turgenyev

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Komut Çıktıları Arasındaki Farkı Nasıl Göreblirim
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2017, 01:22:52 »
Hangi komutu kullandığına göre durum değişir.

Örneğin kullanılan grafik kartı bilgilerinin çıktısını aldığında ilk baktığın yer, kullanılan chipseti, modeli ve sürücü versiyonu. Burada çıktılara baktığında zaten farklılık gösterecek temel 3 şey budur haliyle çıktıların tamamına değil de, nereye bakacağını bildikten sonra farkı yakalamak daha kolay olur.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2017, 13:46:23 »
Hangi komutu kullandığına göre durum değişir.

Örneğin kullanılan grafik kartı bilgilerinin çıktısını aldığında ilk baktığın yer, kullanılan chipseti, modeli ve sürücü versiyonu. Burada çıktılara baktığında zaten farklılık gösterecek temel 3 şey budur haliyle çıktıların tamamına değil de, nereye bakacağını bildikten sonra farkı yakalamak daha kolay olur.
Hocam işte metin olarak terminalden gelen çıktılarda ki  farklılıkları gösterecek bir komut ya program arıyorum. Her komut için farklı tabi ki ama sonuçta iki çıktı da geçen farklı kelime ya da cümleleri bulmak istiyorum. Grafik kartı bilgileri kolay kolay değişmez ama log dosyaları çok kolay değişir ve grafik kartı gibi 3 değil bazen 15-20 farklı yere bakmam gerkir, amacım bunu kolaylaştıracak bir şey zati.
I. Turgenyev

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2017, 18:01:19 »
denemedim ama böyle bir fonksiyon vardı diye hatırlıyorum, 

diff komutu iki çıktıyı da ayrı metin belgesine kaydedin,  biri file1.txt diğeri file2.txt olsun.

Kod: [Seç]
diff file1.txt file2.txt
şeklinde deneyebilir misin ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...