Gönderen Konu: Python3'ü sistemden kaldırırsam ne olur?  (Okunma sayısı 2525 defa)

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
Python3'ü sistemden kaldırırsam ne olur?
« : 23 Temmuz 2017, 19:39:48 »
Merhaba arkadaşlar, deneme amaçlı Linux Mint 18.2 Xfce sürümünü yükledim.
Bazı dağıtımlarda çok nadir gördüğüm python3'ün çalışırken işlemciyi yüzde 80'lara çıkarması, denediğim bu sürümde her 10-15 dakikada bir tekrarlıyor.
Sistemi deneme amaçlı kurduğum için ben de python3'ü sistemden kaldırdım, tabi bazı temel paketleri ve python3 ile çalışan paketleri de beraberinde kaldırmıştır, ancak şu anda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Sizlerden öğrenmek istediğim, python3'ü kaldırınca  sistemde herhangi bir sorun çıkar mı veya python3 olmayınca sistemde ne gibi işler yapılmaz.

Bu soruyu sormamın nedeni, python3 ile birlikte silinen paketler dışında bütün işlerimi sorunsuz yapıyor olmamdan kaynaklandı...

« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2017, 16:23:17 Gönderen: illedelinux »
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Python3'ü sistemden kaldırırsam ne olur?
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2017, 12:40:43 »
Bildiğiniz üzere Python yazılım dili Linux dağıtımlarında önemli bir yere sahiptir ve bir çok araç bu yazılım diliyle yazılmaktadır. Bu sebeple bu yaqzılım dili ilgili paket kaldırmak önerilmez. Ayrıca Linux Mint'de meta paket ile yüklenen bir uygulamadır, bunu kaldırdığınızda başka bir çok uygulamada otomatik olarak kaldırılacaktır. Şu an sisteminizde kesinlikle autoremove komutunu çalıştırmayınız, zira silinmememiş minumumn paketlerin silinmesine de sebep olarak sistemi açılmaz hale getirebilirsiniz.

Xfce masaüstünü kullandığınıza göre aşağıdaki komutlarla gerekli olacak tüm paketleri otomatik yükleyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install --reinstall mint-meta-xfce mint-meta-core
Bence sorunu bu şekilde  çözmeye çalışmak yerine, sorunun kaynağını tespit ederek bununla ilgili çözüm önerileri aramanız daha uygun olacaktır. Örneğin Python3'ün bu şekilde yüksek CPU kullanmasına sebep olan nedir, öncelikle bunu tespit etmeyi deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
Ynt: Python3'ü sistemden kaldırırsam ne olur?
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2017, 16:22:05 »
Cevap için teşekkürler [member=8]Butterfly[/member] .

Böylece deneme amaçlı yaptığım bu işlemde python3 olmadan sistemin  delinmiş tekneye benzediğini gözlemlemiş oldum  :)

Ayrıca burada bir gözlemimi daha aktarayım, LinuxMint tahmin ettiğimden daha çok gelişmiş olduğunu gördüm.
Sistemi algılama  yüzdesi, kullanıcıya kolaylıklar sağlama, dil çeviri yüzdesi oldukça iyi.
Bu özellikleriyle tam bir yeni kullanıcı dağıtımı ünvanını hakediyor...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...