Gönderen Konu: [Çözüldü] Steam kurulumu hakkında bir soru (kurulumun sileceği paketler hakkında)  (Okunma sayısı 3897 defa)

Çevrimdışı beatnbeer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon RX570 ITX 8GB
  • İşlemci: AMD Athlon 200ge
çok uzun süre 17.3 kullandım ve steam ile aramız iyiydi. sürüm yükseltmek yerine dün 18.2'ye temiz kurulum yaptım. steam'i uygulama merkezinden tekrar kurmak istediğimde daha önce sormadığı bir şeyi sordu bana:
aşağıdaki paketler silinecek:
 libgles2-mesa
 libgles1-mesa
 libglapi-mesa
 udev
 libegl1-mesa
 libudev1
 libgbm1
 libwayland-egl1-mesa
 libgl1-mesa-dri
 libgl1-mesa-glx

yine de kursam çok büyük ihtimal sorunla karşılaşmayacağım ama merak ettim neden bu uyarıyı verdi diye.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2017, 12:15:55 Gönderen: beatnbeer »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Öncelikle sisteminizi aşağıdaki şekilde güncelleyip, ardından Steam uygulamasını yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp paket bilgisi önbelleğini güncelledikten sonra, görünen tüm güncellemeleri seçip "Güncellemeleri Kur" düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Bu şekilde Linux Mint 18.2 sürümün yayınlanmasından sonra depolara eklenen Mesa sürücüleri ile ilgili güncellemeyi yapmış olacaksınız. Sorun bu Mesa 17.x sürüm güncellemesi ve buna bağlı bağımlılıklarla ilgili olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı beatnbeer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon RX570 ITX 8GB
  • İşlemci: AMD Athlon 200ge
dediğiniz gibi yaptım ve mesa güncellemelerini yükledim, her şey yolunda, teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Rica ederiz.

[okay]Sorun çözüldüğü için konu kilitlenmiştir.[/okay]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]