Gönderen Konu: [Çözüldü] Windows'ta ISO Dosyasını Nasıl Onaylayacağım?  (Okunma sayısı 3492 defa)

Çevrimdışı düşünücülü

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.2 Sonya x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Radeon HD 4770
Merhaba

Linux Mint x64 yükleyeceğim. Şu link üzerindeki rehberi okudum fakat Windows bölümü üzerinde hiç durulmamış o yüzden doğru düzgün yaptığımdan emin olmak için sizlerden yardım bekliyorum. Bahsettiğim forum rehberi link : https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Offical sitesinde şöyle bir anlatım olmuş. Link https://linuxmint.com/verify.php
Kod: [Seç]
sha256sum.txt     Contains the SHA256 sums to check the integrity of the ISO images.
sha256sum.txt.gpg     Signed by the Linux Mint team to check the authenticity of the sha256sum.txt file.

Forumdaki rehberde windows aracını indirdim iso dosyasını içerisine koydum ve bana bir takım şifreler çıkarttı. Sonra off sitesindeki gibi SHA256 ile eşleşip eşleşmediğine baktım. Onlarda güzelce eşleştiler. Fakat "txt.gpg" dosyasını nasıl onaylayacağımı anlayamadım. Aynı iso dosyasını araca yüklediğim gibi bu sefer ".txt" dosyasını koydum ve üretilen şifreler ile ".gpg" dosyasındaki şifreyle kontrol ettim fakat olmadı.

Şu iso dosyasını nasıl onaylayabilirim? Teşekkürler.

Edit :  ISO dosyasını Torrent ile indirdim. Tam dosya adı : linuxmint-18.2-cinnamon-64bit.iso

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2017, 12:14:30 Gönderen: düşünücülü »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Windows'ta ISO Dosyasını Nasıl Onaylayacağım?
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2017, 15:32:16 »
Doğrulama, iso kalıbının doğru indirilip indirilmediğini kontrol etmek için yapılıyor. Zorunlu değil, ama yapmakta fayda var.
Eğer kurulum dosyası başarılı bir şekilde indiyse sha25sum.txt dosyasının içeriği ile SHA Checksum Utility yazılımının ürettiği değerler uyuşacaktır. .gpg uzantılı dosya ise sha256sum.txt dosyanın doğru inip inmediğini sınamak içindir. Eğer indirdiğiniz dosyanın SHA256 değeri şuradaki[1] ile uyuşuyorsa kuruluma geçebilirsiniz.
[1]: https://ftp.heanet.ie/mirrors/linuxmint.com/stable/18.2/sha256sum.txt

Çevrimdışı düşünücülü

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2017, 15:58:55 »
GPG'yi bir şekilde kurdum. Kodu çalıştırdığımda şu mesajı alıyorum ve SHA256 ile eşleşti.
gpg: 06/29/17 19:13:16 T³rkiye Standart Saati imzası, RSA anahtarı ve A25BAE09 kullanıcı kimliği ile yapılmış
gpg: İmza kontrol edilemedi: No public key

The output of the last command should tell you that the file signature is 'good' and that it was signed with the following key: A25BAE09.
Şuanda iso dosyası güvenli dimi ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2017, 16:11:19 »
GPG anahtar doğrulaması tamam, P7zip uygulamasını kurup Windows altında bununla ISO dosyasının sha256 doğrulamasını yapabilirsiniz. Doğrulama sonucu ulaştığınız değerleri bağlantıdaki değerlerle karşılaştıracaksınız. https://ftp.heanet.ie/mirrors/linuxmint.com/stable/18.2/sha256sum.txt

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı düşünücülü

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2017, 16:31:33 »
[member=8]Butterfly[/member] rehber konusunda paylaştığınız "MD5 & SHA Checksum Utility 2.1" programıyla test ettim ve SHA256 x64 bit ile uyuştu. P7zip in setup dosyasını bulamadım. Öbür türlüde nasıl kuralacağını bilmiyorum bu bir sorun oluşturur mu? Üstteki program hatalı mıdır?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2017, 16:44:26 »
Hangi uygulama ile kontrol ettiğiniz önemli değil. P7zip ile dosyaya sağ tıklayıp kontrol yapabildiğiniz için önermiştim. Değerler uyuştuysa ISO dosyası sorunsuz inmiş demektir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı düşünücülü

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2017, 17:50:12 »
Teşekkür ederim, kurulumu yaptım.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2017, 21:22:53 »
Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyelim.
[okay] Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında. [/okay]