Gönderen Konu: Parasını Danimarkanın verdiği bu formda özgür müyüm ?  (Okunma sayısı 3724 defa)

Çevrimdışı mt8

• Yeni Penguen
  • *
  • Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
  • Dağıtım: Linux Mint Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 17.3
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Açık konuşuyorum diye bu formda özgürmüyüm, yoksa parasını danimarka  ( mint ) verdiği için özgür değilmiyim ? Yoksa Minti öven sezler söylersem konuşabilir miyim ? Yoksa yazdıklarımı silecekmisiniz ? Hep özgür yazılımdan bahsediyorsunuz, milleti kandırıyorsunuz, ne özgürü, ne açık kaynağı. İnsanların yüzde 99 yazılım dili bilmez. Bilenlerin sayısı çok azdır. Şimdi ubuntu, mozilla firefox, thunderbird  dehşet seviyelerde casusluk yapıyorlar, adete keyloger gibi kayıt ediyorlar. Şimdi bir yazılmcı olurda çıksa, ve bu özelliklerini kapatsa, kapatılmış yeni ubuntuyu, ve diğer saydıklarımı dağıtamıyor. ŞİMDİ soruyorum ÖZGÜRLÜK bunun neresinde. Ancak başka bir isim adı altında lisans alacak, destek verecek, serverlar kiralayacak, forumda çalışan adamlara maaşlarını verecek, forumların host paralarını ödeyecek de ........vay vay. Peki bu adamın çıkarı ne, bütün bunları neden yapsın ? SONUÇ: BEDAVA DİYE, ÖZGÜR DİYE, AÇIK DİYE BİRŞEY TAMAMEN KANDIRMACADIR.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Parasını Danimarkanın verdiği bu formda özgür müyüm ?
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2017, 12:22:03 »
Bu forumun tüm maliyetleri sayın Samet ([member=1]Danny[/member]) tarafından karşılanmaktadır. Herhangi bir yerden bağış da almıyoruz, sadece Linux Mint'i seven ve GNU Linux dağıtımlarının yaygınlaşmasını isteyen bir avuç kişiden oluşan bir topluluğuz.

Alıntı
Parasını Danimarkanın verdiği bu formda özgür müyüm ?

Bu başlıktaki ifadeniz gerçeği yansıtmıyor, belli ki trollük yapmaya geldiniz.

Forumdaki hiç kimse şimdiye kadar bir menfeaat elde etmemştir. Verilen hizmetlerden zerre kadar karşılık beklenmemiştir.

Ubuntu ile ilgili sorununuz varsa bunun yeri burası değil. Başka bir mesajda yazdıklarınıza gerekli cevabı açık biçimde verdim. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=3300.msg51983;topicseen#msg51983

Ne yazık ki ne saçmalıklarınızı dinleyecek vaktimiz ne de size cevap yetişmeyi gerekli görüyoruz. Yadıklarınıza gerekli şekilde cevap verecek yeteneğe de sahibiz, ama kusura bakmayın bir okadar da trollüğe müsaade etmeyiz.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2017, 12:38:20 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı beatnbeer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon RX570 ITX 8GB
  • İşlemci: AMD Athlon 200ge
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2017, 16:59:47 »
SONUÇ: BEDAVA DİYE, ÖZGÜR DİYE, AÇIK DİYE BİRŞEY TAMAMEN KANDIRMACADIR.

ya tatsız bir trol ya da bir şeye çok sinirlenmiş ve o şey hakkında çok yanlış şeyler öğrendiği için kafası çok karışık.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2017, 19:16:52 »
Ortada kafa karışıklığı olduğu açık, öncelikle Linux Mint Danimarka menşeli bir dağıtım değil, Distrowatch'a bakıldığında menşe olarak İrlanda görünür ki bu eskiden kalmış bir tespit, dağıtım artık genel (global) olarak nitelendiriyor. İrlanda kökeni takım lideri olan Clement Lefebvre (aslen Fransız'dır) İrlanda'da yaşamasından kaynaklanıyor, ama proje kendini uzun zamandır global olarak tanımlamakta.

Alıntı
Şimdi ubuntu, mozilla firefox, thunderbird  dehşet seviyelerde casusluk yapıyorlar, adete keyloger gibi kayıt ediyorlar.

Mozilla'nın herhangi bir firma ya da kurumla istatistik ya da bilgi paylaştığı gibi bir varsayım da muamma, böyle bir iddiası varsa kaynak göstermesi gerekiyor. Kaynak gösteremiyorsa gelip adam gibi özür dilemeli.

Ayrıca Linux Mint organizasyonunun, Linux Mint Türkiye'ye en ufak parasal bir katkısı yoktur. Forumda yönetici olarak görünen bizlerde geçimimizi özel işlerimizden sağlıyoruz ve bu forum aracılığı cebimize bir kuruş girmemiştir. Tersine [member=1]Danny[/member] forumun ayakta kalması için gerekli öedemeleri kendi cebinden yapmakta, teklif ettiğim yardım taleplerini her defasında kibarca geri çevirmektedir, kendisine gösterdiği incelik ile ilgili bu vesile ile teşekkür ediyorum.

GPL ile lisanslanmış bir yazılımın kaynak kodlarını değiştirdikten sonra bir daha dağıtılamacağı gibi asılsız ifadelerden hareketle, bir bilgi eksikliği olduğunu herkes anlayabilir. Bununla birlikte benzer mesajların peşpeşe iki farklı konuya gönderilmesi, bunun arkasında iyi niyetin olmadığı ile ilgili kanaati kuvvetlendirmektedir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2017, 15:02:23 »
Trol amaçlı mı yazdın, yoksa ciddi mi bilmiyorum. Ama ben seni insan yerine koyup yine de cevap vereceğim. Bizim bu işten para kazandığımızı, ya da sanki mint'in maaşlı çalışanları falan mı olduğumuzu sanıyorsunuz ? Bu güne kadar bir kuruş dahi bu oluşumdan para kazanmadık aksine, kuruluş tarihihimiz olan Şubat 2014 tarihinden beri tüm masrafları bizim tarafımızdan karşılanıyor. Ne bugüne kadar kullanıcılarımızdan bir kuruş talep ettik, ne de bağış yapmak isteyenlere buyur hesap numaralarımız bu bağış yapın dedik. Çok merak eden varsa, o tarihten bu güne kadar bu forum için kaç para masraf yapmışız hepsini gösterebiliriz. Kısa bir dönem Google reklamlarından faydalanıp giderlerin karşılanmasında destek bulduk ancak yine sizin gibi zihniyete sahip insanlar yüzünden artık onu da kullanamıyoruz.

Kimseye Linux'u zorla kullan demiyoruz, sizin bilgisizliğiniz veya yazılımdan zerre kadar anlamamanız o yazılımlarda casus bir içerik olduğu anlamına gelmiyor. Kendi bilgisizliğinizi ve cahilliğinizi bir yazılıma maal edemezsin. Kaynak kodlarını dahi göremediğin windows'u kullanın da bizim burada huzurumuzu kaçırmayın.

Bunca insanın emeğine, desteğine, zamanına saygısızlık ettirmem size burada. Terbiyesizliğin lüzumu yok. Çoluk çocukla uğraşacak vaktimiz de yok
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...