Gönderen Konu: Kurulum sırasında AOC ekran görüntü sorunu  (Okunma sayısı 2329 defa)

Çevrimdışı arti17

• Yeni Penguen
  • *
Kurulum sırasında AOC ekran görüntü sorunu
« : 02 Eylül 2017, 16:47:29 »
Merhaba.  Önceden Linux Mint 18.1 CD'den kurulumu yaptım.... Şimdi ise aynı CD ile kurulum sırasında kurulum ekranı görükmüyor. Neden?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Kurulum sırasında AOC ekran görüntü sorunu
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2017, 20:38:43 »
Sorunu biraz daha açar mısınız? Siyah ekranda mı kalıyor? Yoksa doğrudan bilgisayarda kurulu sistem mi başlıyor? Bir hata iletisi görünüyor mu? Bu bilgisayarın özellikleri neler? Marka ve modeli nedir? UEFI var mı? BIOS'tan başlatma aygıtı olarak CD'yi 1.sıraya yerleştirdiniz mi?

Çevrimdışı arti17

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2017, 21:56:07 »
bios'da 1. sırada window'un yanına kurulum sırasında linux mint kurulum ekranı geliyor;kurulumu başlatıyorum sonrasında,kurulum ekranı görülmemekte.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2017, 13:45:52 »
Açılış sırasında açılış aygıtını (HDD, SDD, USB, DVD gibi) seçmeye yarayan bir kısayol oluyor, bunula kurulum medyasını seçmeyi deneyebilirsiniz. Bu kısayol tuşu her sistem için farklı olabiliyor, sizin sisteminiz için hangisi olduğunu internetten aratabilirsiniz.

Bu şekilde de açılmıyorsa DVD medyada bozulma olmuş olabilir, farklı bir ortam kullanarak, örneğin  bir USB medya kullanarak kurulum deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı arti17

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Kurulum sırasında AOC ekran görüntü sorunu [Çözüldü]
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2017, 09:40:18 »
merhaba. Linux Mint 18.2 usb'den kurulum tamamlandı.
18.2 'de ilk defa karşılaştığım durumlar:
- kurulum esnasın otomatik olarak geçiş yapılmadı. Otomatik geçiş yapılmadığı için Enter'ı tuşladım ve kurulumu 2.seçenekten devam ettirdim , gelen ekranda CTRL + ALT + T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi ( uçbirimi kapatmayın) başlattım ve buraya
Kod: [Seç]
gksudo ubiquity kodunu girdim açılan kurulum ekranı geldi,kurulumu türkçe seçeneği ile devam ettirdim sonunda kurlumu sonlandırdım.
- kurulum tamam
- ilk olarak ekran görükmedi bilgisayarı kapattıktan belli bir süre sonra ekran görüktü ve gerekli ayarlar güncellemeleri yaptım.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2017, 13:01:46 Gönderen: arti17 »