Bende de aynı sorun var. Forumda ararken konuyu gördüm, buraya yazayım dedim. Linux'ta çok yeniyim daha doğrusu hiç bilgim yok ama Linux öğrenmek istiyorum. İnternette biraz araştırdıktan sonra Linux Mint ile başlamaya karar verdim ve Linux Mint 18.2 Cinnamon Edition 64 bit iso dosyasını indirdim. Bendeki laptopta şu an Windows 10 Pro Fall Creators Update kurulu. Birkaç hafta önce Linux Mint kurulum rehberi yardımıyla birkaç kurulum denemem oldu. Her seferinde Linux kurulumunu yaptım, bunda sorun yok. Ama bilgisayarı açtığımda işletim sistemi seçenekleri gelmiyor. Sadece BIOS'tan Windows Boot Manager seçtiğimde Windows 10 açılıyor, Ubuntu Boot seçtiğimde ise Linux Mint açılıyor. Yani işletim sistemi tercihim için BIOS'a girmem gerekiyor. Bu da çok can sıkıcı bir durum. Linux kurulumlarından önce BIOS'tan Secure Boot ve Fast Boot ayarları Disabled olarak değiştirdim bu arada.
Windows 10 UEFI olarak kurdum (Disk bölümleme stili GPT). Linux Mint ISO dosyasını Rufus programı ile (UEFI için GPT Bölüm Düzeni, FAT32 olarak) USB'ye yazdırdım . İlk denememde takas alanı ve Linux Mint için yeni bölüm (ext4 olarak biçimlendirdim) ayırdım. Kurulumu tamamladım. Sonuç yukarıda anlattığım gibi oldu. Sonra Linux'u tekrar yükleme girişimim oldu. Bu sefer Windows'un yanına kur dedim ama sonuç yine aynı malesef

Yani her iki kurulumda da BIOS'tan seçim yaparak işletim sistemi seçimi yapıyorum.
Şu an HDD'yi tamamen sildim. UEFI Windows 10 Pro Fall Creators Update kurdum. Windows disk bölümleme aracı ile Linux Mint kurulumu için 1 GB takas alanı ve 99 GB Linux için alan ayırdım. Bu bölümler ayrılmamış alan olarak görünüyor. Bunun haricinde Windows'un olduğu bölümle birlikte 3 bölüm daha var HDD içinde. Kurulum önyükleyicinin kurulacağı ekranda nasıl bir seçim yapmam gerekiyor. Bununla ilgili, ayrıntılı olarak, yardımcı olursanız sevinirim.
Son olarak Laptopun özelliklerini yazayım:
Lenovo IP510
i5 7200U işlemci
8GB RAM
4GB GeForce 940MX
1 TB HDD
Uzun oldu biraz özür dilerim ama yanlış yaptığım yeri tespit etmek adına yazmak istedim.