Gönderen Konu: Donanım, web tasarım ve kurslar  (Okunma sayısı 2118 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Donanım, web tasarım ve kurslar
« : 10 Eylül 2017, 09:57:55 »
İyi pazarlar olsun.
Uzun bir düşünme evresinin ardından, web tasarımı ve donanım konunda kursa gitmeye karar verdim. Verdim fakat...
Kendi kendime, bir  ay gibi bir zamanda, öğrendiğim HTML ve CSS ile web tasarımı yapabiliyorum. PHP eğitimini tek başıma alabiliyorum. Tek sıkıntım, PHP programı. Web tabanlı uygulamalarla, bir noktaya kadar geliyor. Yani pratik noksan!
Zaten, yıllar önce bilgisayar programcılığı eğitimi almıştım.
Donanım derseniz... tek gerekli olan, biraz cesaret ve biraz daha bilgi.
Linux ve Windows tabanlı sistemleri ve harici donanımları rahatlıkla kurabiliyorum.
Akılm, bir yandan "durma kursa git!" derken bir yandan da "Zaten bu işleri az biraz biliyorsun. Bilgisayar programcısısın. Tek başına halledersin. Kursa gerek yok!" diyor.
Ne dersiniz, PHP ve MYSQL'i tek başıma öğrenip, web tasarımı yapabilir miyim? İnternetten ve/veya edineceğim kitaplarla bilgisayar donanımı bilgimi geliştirip, tek başıma bilgisayar toplayabilir miyim?
Hem zaten iki tane bilgisayarı, uzmanıyla beraber topladık bir iki yıl önce.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2017, 10:01:46 Gönderen: serdar »

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Ynt: Donanım, web tasarım ve kurslar
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2017, 13:14:33 »
Öğrenmedeki amacınız da önemli, para için mi hobi için mi?
Bilgisayar Programcısının alanına kasa toplamak girmek. İstemci taraflı dil ve teknolojiler ile sunucu taraflı dil ve teknolojiler bile birbirinden ayrıldı (front-end, back-end şeklinde bir de fullstack var tabi). Hatta bu ayrı dallar da içinde ayrılıyor.
Profesyonel olarak yazılımla uğraşmak istiyorsanız istediğiniz bir alana yoğunlaşmanız en iyisi. Yok eğer hobi için düşünüyorsanız dağınık bir şekilde hepsinden azar azar da öğrenebilirisiniz. Ben bilgisayar programcısıyım, yeni mezun ve henüz iş tecrübesine sahip olmasam da en nihayetinde bir programcıyım. (Dikey geçiş sınavı ile mühendisliğe geçme hedefim var, bu başka başlığın konusu)
Yazılım için kurslar yetersiz. Peki neden? Bir programlama dilini öğrenmek çok pratik yapmaktan ve süreklilikten geçiyor. Kursta sadece size teorik bilgi verilir, siz yine evi gidince çalışmanız gerekir. Ee kursun ne önemi kaldı o zaman. Kursa gitsem de gitmesem de evde yazıcam. Size türkçe kitaplar tavsiye ederim. Kodlab, dikey eksen vb yayınlarda size bir şeyler öğretecek kitaplar var. Bir de kitap yorumlarını okuyup içeriği hakkında bilgi aldınız mı, işin teorik kısmını bitirmiş olursunuz. Gerisi bilgisayar başında kod yazmak.

Gelelim en şiddetli tavsiyeme. ingilizce. Yazılımın ve o yazılımı kullanan ve geliştiren insanların ortak dili olan ingilizce. Okuyup yazabilecek kıvamda ingilizce bilmeniz size uzun vadede çok avantaj sağlar. Türkçe kaynak da bir yere kadar. Şöyle düşünün siz Türkçe kaynaktan öğrenirken, aslında öğrendiğiniz şey o kitabı yazan adamın ingilizce kaynaktan öğrendiği. İşinize yarayacak bilgiyi alırsınız ancak daha derine inemezsiniz.

Ben şuan ingilizce öğrenme aşamasındayım pek kod yazdığım söylenemez, kaynağından öğrenmek istiyorum programlama ve diğer teknolojileri