Gönderen Konu: Az Bilinen Kullanışlı Yazılımlar  (Okunma sayısı 3255 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Az Bilinen Kullanışlı Yazılımlar
« : 17 Eylül 2017, 01:23:02 »
Bu konunun altına herkes, az kişi tarafından bilinen programları yazarsa hepimiz güzel programlar keşfetmiş oluruz. Başlıyorum.

Ulauncher: OS X deki ismini tam bilmediğim uygulama başlatıcının open source alternatifi. Sadece uygulama başlatmakla kalmıyor, varsayılan tarayıcıda istediğiniz arama motorunu kullanarak arama yaptırabiliyor, yerel dosyalara erişim sağlayabiliyorsunuz. Ben daha çok uygulama başlatmak için kullanıyor da olsam fazla özellik barındırması göz çıkarmaz.  ::)  https://ulauncher.io/ adresinden .deb ya da kullandığınız işletim sistemine göre paketini indirebilirsiniz.

Yeni programlar keşfettikçe yeni mesaj olarak bu konunun altına bırakacağım, şimdilik elimde sadece bu var. Eğer sizin de elinizde az bilindiğini düşündüğünüz programlar varsa bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.  :)

Çevrimdışı ytcikisir

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: gentoo
  • Masaüstü Ortamı: dwm
Ynt: Az Bilinen Kullanışlı Yazılımlar
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2017, 11:04:36 »
Anki Flashcards: Özellikle dil derslerinde ezber yapmak için ideal bir kart oluşturma programı. Kartın bir yüzüne soruyu, arka yüzüne cevabı yazıyorsunuz. Ses, görüntü vs. ekleyebiliyorsunuz. Bu şekilde çok kısa sürede ezber yapabiliyorsunuz. Öğrenciler için müthiş bir uygulama. Linux, Android, iOS, Mac OS, Windows için var. Beni germez ama program normalde ücretsiz olmasına rağmen iOS sürümünden uçuk bir fiyat istenmiş. Bağış niyetine 25$'cık.  ::)
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2017, 11:07:32 Gönderen: ytcikisir »

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2017, 23:50:23 »
Ulauncher, güzel bir uygulama başlatıcı.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2019, 21:05:38 Gönderen: Salvoton »

Çevrimdışı nebula

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 18.3
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2017, 10:50:15 »
FSlint
En yaygın kullanımı,  sistemle uyumsuz isimli/karakterli dosya ve klasörleri veya aynı dosyanın farklı yerlerde çok sayıda bulunmasını tespit etme ve silme işi.
Pek çok dağıtımın depolarında da karşılaşmışlığım vardır.

http://wiki.pisilinux.org/tr/index.php?title=FSlint