"Linux Mint XFCE'nin 1GB RAM'e sahip netbook'larda bile fena sayılmayacak performans gösterdiğini biliyorum" demişsiniz... XFCE için "zayıf donanımlı bilgisayarlar için en iyi seçim" deniyor. KDE ise en son seçim, boşta iken 512MB oranında RAM tüketiyor. Windows 8.1 PRO kullanırken RAM tüketimi boşta 350-600MB arasında değişiyor. XP'yi ise 256MB RAMli bilgisayarlarla oyun oynamak haricindeki işler için oldukça yeterliydi. Mint 16 XFCE, görsellik açısından zayıf olmasına rağmen boşta 400-550MB RAM tükettiğini gördüm. Buna göre bende W8.1 PRO ile Mint 16 XFCE performansı aynı. Mint 16 Cinnamon kullandığımda merak edip RAM tüketimine bakmamıştım fakat XFCE boşta 400-550MB arası tüketiyorsa, Cinnamon ve MATE ondan az tüketemez. Ben ne KDE'de ne de Cinnamon'da şıklık göremiyorum, çok ruhsuz duruyorlar. Göresellik açısından sistemleri "Windows Vista, MacOS, Windows 8.1 PRO, Windows 7, KDE 4, GNOME 3.10" diye sıralıyorum. Ayrıca Cinnamon sürekli güncelleme alıyor, bir dolu hata var hem onları onarıp hem de geliştiriyorlar, geliştirdikçe de yeni hatalar ortaya çıkıyor. Daha çok yolu var Cinnamon'un. İyi de olsa eskiye karşıyım, geliştirilmiş GNOME 3 dururken yeniliğe ayak uyduramayan gelişmemişlik yanlısı GNOME 2 hayranlarının MATE'i kullanmasını da normal karşılıyorum. Cinnamon'u kullandım bir süre fakat bir görsel açıdan güzellik göremedim, gereksizce sistemi kasıyor... KDE ise Windows çakması, lakin çok daha soğuk duruyor

LXDE'yi de kimse önermiyor, genelde XFCE daha iyi deniyor. O yüzden XFCE kullanmaya devam ediyorum, görselliğe artık önem vermiyorum çünkü Linux'de görselliği en iyi GNOME 3.10'un sağladığı kanısındayım, ilerde Cinnamon gelişirse asıl GNOME'u geçebilir fakat artık birbirleriyle alakası kalmamış durumda. Ben yine görselliği berbat olmayan fakat diğer masaüstü ortamları gibi de fazla RAM tüketip, buna rağmen kasmayan XFCE'ye devam ediyorum. Görsellik isteyen MacOS'a, performans isteyen W8.1 PRO ya da XP'ye, Linux'de de XFCE'ye yönelsin