Gönderen Konu: Web Sunucuma OpenVPN kurabilir miyim? Aynı zamanda sitelerim de çalışır mı?  (Okunma sayısı 3666 defa)

Çevrimdışı ERASMUS

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhabalar! Benim sormak istediğim hayati bir konu var.

Web server olarak kullandığım Centos7 makinaya OpenVPN kurabilir miyim?

IP yönlendirmeleri vs var, biliyorsunuz. Server üzerinde çalışan internet sitelerine, mail sunucusuna vs ulaşılamaz hale getirir mi diye tedirginim.

Bir ikincisi, bu VPN'i kurduğumuzda sadece tek bir Browser üzerinden VPN'e bağlanabilme imkanımız var mı? Diğer Browser'lar kendi ISS'mden çalışacak şekilde..

Bu iki meseleyi internette bir hayli zamandır araştırıyorum, bir türlü bilgi edinemedim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
OpenVPN kurduğunuzda çıkış yaptığınız nokta ile varış yapacağınz nokta arasında köprü oluşturan bir sistemdir. Ayrıca herhangi bir tedirginlik duymamak adına, VPN'i komple sistem üzerinde kullanmak yerine sadece tarayıcınız üzerinde de kullanabilirsiniz. Böylelikle sunucu yapılandırmanıza da dokunmamış olursunuz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Merhaba,
Openvpn kurma amacınız nedir? Herhangi bir yerden sunucunuza bağlanmak mı?
Bunun için güvenlik duvarınızda vpn özelliği varsa yapılandırabilirsiniz eğer yoksa, elinizde bir bilgisayar kasası varsa opensource güvenlik ürünleri yükleyip, endian, pfsense gibi onu konfigre edip (vpn ayarlarını) dışarıdan erişim sağlayabilirsiniz?
Centos tarafına vpn yükleme ile ilgili bilgim yok ama http://blog.cliaweb.com/etiket/centos-vpn-kurulumu buna benzer makaleler internette bulunmakta. Araştırmanızı tavsiye edebilirim.
Centos formlarında da bu konu hakkında paylaşımda bulunursanız belki yardımcı olacak kişi sayısı artabilir.
Teşekkürler.

« Son Düzenleme: 26 Eylül 2017, 16:01:52 Gönderen: mehmethanifi »
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış