İyi akşamlar dileyerek konuma başlıyorum ve sizlerden görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Şu an mevcut masaüstü bilgisayarımın hdd si 80 gb ve linux kurulu. Hdd'min bad sectörlü oluşu nedeniyle açılışlarda sorun yaşıyorum, bu nedenle bugün 1 tb lık hdd aldım. Niyetim hdd'yi 3 bölüme ayırıp bir bölümünü linux, diğer bölümünü film arşivi ve diğer bölümünü de lazım olursa windows kurmak için ayırmaktı. Forumlarda linux yanına windows kurma gibi konuları incelerken bunun olamayacağı, windows yanına linux kurulabileceği, windowsun hdd nin ilk bölümünde olması şeklinde yanıtlar gördüm. Eğer durum böyle ise mecburen windows'uda kuracağım da emin olmak için sizlere de danışıyorum. Hdd yi C D E şeklinde 3 e ayıracağım;
C 50 gb windows
D 45 gb linux
E 905 gb arşiv için.
C ye windowsu kuracağım orada bir sorunum yok,
D yi sadece bölümleyeceğim daha sonra linux cd si ile 40 gb linux 5 gb takas alanı oluşturacağım,
E yi NTFS olarak biçimlendireceğim windows içinde (linux ve win ortak kullanımı için)
Böyle kurmayı planlıyorum, açıklamalarımda bir eksiklik yanlışlık varsa görüşlerinizi belirtirseniz daha hdd yi takma işine girişmeden önlemlerimi alayım.