Gönderen Konu: Yazılım güncelleştirici sorunu  (Okunma sayısı 4305 defa)

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Yazılım güncelleştirici sorunu
« : 29 Kasım 2017, 23:16:55 »
Merhaba arkadaşlar.

Ubuntu 16.04 kullanıyorum.Yazılım güncelleştirici açtığımda internet bağlantınızı kontrol ediniz diye sorun çıkıyor.(İnternet bağlantımda herhangi bir sorun yok.) Depoyu kontrol edememekteyim.

Ayrıca bazen durup dururken (herhangi bir güncelleştirme yapmamama rağmen) lanetli realtek 8723be driver  var ve kendi kendine wifi nin tamamen gittiği için ve tekrar kurulum yaptığım oldu.Yani akşam bilgisayarımı kapatıp sabah açtığımda wifi de sıkıntı yaşadığım oldu.

Bu tarz sıkıntılar gerçekten korkutuyor.Tam ihtiyacım olacak yerde karşılaşırsam böyle bir sorunu ne olur bilemiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Yazılım güncelleştirici sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2017, 23:21:53 »
Yazılım kaynaklarından ana sunucuyu seçemeyi deneyin. LKD sunucusu şu an sorunlu.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Ynt: Yazılım güncelleştirici sorunu
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2017, 00:53:37 »
Yazılım kaynaklarından ana sunucuyu seçemeyi deneyin. LKD sunucusu şu an sorunlu.

Peki hocam geçen gün başıma gelen lanetli sürücü Realtek8723be driveri böyle olmasının sebebi nedir ?

Yaşadığım olay gerçekten çok ilginç.Wifi de hiç bir problem olmadan kapattığım bilgisayarı sabah açtığımda wifi sorunu vardı.Aynı yöntemle tekrar çözmek zorunda kalmıştım.Bunun bir mantıklı açıklaması var mı :)