Gönderen Konu: Linux Mint 17 Qiana Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 34098 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: Linux Mint 17 Qiana Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı
« Yanıtla #30 : 01 Haziran 2014, 20:27:20 »
güncelleme esnasında ayrıntılara bakıyordum da bir yerde not found tr utf8 gibi birşey yazdı ama hızlı geçti aklımda bu kaldı. paket kurucum (gdebi) ingilizce çalışıyor.

Cinnamon kullanıyorsan, paket kurucunun İngilizce çalışması konusunda arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Mate kullanıyor olsaydın, ben yardımcı olacaktım.

Çevrimdışı NetSky

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #31 : 01 Haziran 2014, 20:44:10 »
Merhaba arkadaşlar,uzun süredir LM 16'yı kurmak istiyordum,17 çıkmış bile. Bu sefer kesin kuracağım. :)

Yalnız hangi masaüstü ortamını kuracağıma karar veremedim. Şu blogtaki arkadaş Cinnamon kurmuş,temalarla falan baya özelleştirmiş açıkçası çok hoşuma gitti. Normalde MATE kurmak istiyordum ama kararım değişecek galiba :D

RAM ve CPU kullanımı makul olan ortam hangisidir? Hangisi günlük kullanımlarda daha kararlı çalışıyor? PHP ve Python geliştiriyorum,hangisinde daha rahat çalışabilirim? Çok sordum :) Kıymetli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar özgür insanlar :)
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2014, 20:59:39 Gönderen: NetSky »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #32 : 01 Haziran 2014, 21:06:34 »
Merhaba arkadaşlar,uzun süredir LM 16'yı kurmak istiyordum,17 çıkmış bile. Bu sefer kesin kuracağım. :)

Yalnız hangi masaüstü ortamını kuracağıma karar veremedim. Şu blogtaki arkadaş Cinnamon kurmuş,temalarla falan baya özelleştirmiş açıkçası çok hoşuma gitti. Normalde MATE kurmak istiyordum ama kararım değişecek galiba :D

RAM ve CPU kullanımı makul olan ortam hangisidir? Hangisi günlük kullanımlarda daha kararlı çalışıyor? PHP ve Python geliştiriyorum,hangisinde daha rahat çalışabilirim? Çok sordum :) Kıymetli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar özgür insanlar :)

PHP ve Python geliştirme konusunda her masaüstünde rahat bir şekilde çalışabilirsin, ancak hangi masaüstü seçme konusuna gelince ram ve cpu kullanımı mate tarafında daha pinti olduğunu biliyoruz. Cinnamon, Mate'ye nazaran biraz daha fazla tüketicidir. İşlemci özelliklerini yazarsan belki daha net bir şekilde tavsiyede bulunabiliriz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı NetSky

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #33 : 01 Haziran 2014, 21:09:38 »
İşlemcim : AMD Athlon II X2 250
RAM : 4 GB DDR3 1066
Ekran kartı : NVidia GT 430

Ubuntu kullandığım zaman sayfa geçişlerinde donmalar oluyordu,işletim sisteminden kaynaklanıyordu belki de. Çünkü şuan Windows ortamında bir çok oyunu ortalama seviyede oynayabiliyorum. Linux'a geçmek istiyorum. Rahat ve sıkıntısız bir işletim sistemi istiyorum artık :) Bu yüzden iyice araştırıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı AtaMert

• Yeni Penguen
  • *
  • Bunlar hep sıkıntıdan.
  • Dağıtım: Qiana Cinnamon x64
« Yanıtla #34 : 01 Haziran 2014, 21:14:22 »

Ubuntu kullandığım zaman sayfa geçişlerinde donmalar oluyordu,işletim sisteminden kaynaklanıyordu belki de. Çünkü şuan Windows ortamında bir çok oyunu ortalama seviyede oynayabiliyorum. Linux'a geçmek istiyorum. Rahat ve sıkıntısız bir işletim sistemi istiyorum artık :) Bu yüzden iyice araştırıyorum.

Hocam şu yazdığın sistem Cinnamonu rahatlıkla çalıştırır, havada takla bile attırır =)

Çevrimdışı NetSky

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #35 : 01 Haziran 2014, 21:16:06 »

Hocam şu yazdığın sistem Cinnamonu rahatlıkla çalıştırır, havada takla bile attırır =)

Cevabınız için teşekkür ederim,değerlendireceğim :) Şu blogtaki arkadaşın yaptığı özelleştirmeyi ben de yapmak istiyorum,mümkün müdür? sıkıntı çıkarır mı ? http://www.torlakqemal.net/2014/05/linux-mint-17-qiana-rc-izlenimleri-ve.html

Çevrimdışı AtaMert

• Yeni Penguen
  • *
  • Bunlar hep sıkıntıdan.
  • Dağıtım: Qiana Cinnamon x64
« Yanıtla #36 : 01 Haziran 2014, 21:18:07 »
Sadece Docky kurmuş depoda var yapması 2 dakikanı almaz. Kurduğun sistemde donma kasma falan olursa yüksek ihtimalle sürücülerden kaynaklanacaktır halledilir.
Sen sistemi bir kur gerisini hallederiz =)

Çevrimdışı NetSky

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #37 : 01 Haziran 2014, 21:25:23 »
Sadece Docky kurmuş depoda var yapması 2 dakikanı almaz. Kurduğun sistemde donma kasma falan olursa yüksek ihtimalle sürücülerden kaynaklanacaktır halledilir.
Sen sistemi bir kur gerisini hallederiz =)

Tamamdır,64 Bit Cinnamon indiriyorum :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #38 : 01 Haziran 2014, 23:37:43 »
..bir yerde not found tr utf8 gibi birşey yazdı..

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9.0

Paket kurucum (gdebi) ingilizce çalışıyor.

Menü => Tercihler => Diller aracını açınız.
Sonra Dilleri Yükle Kaldır düğmesine tıklayınız.
Eğer eksik yüklenmiş dil paketi varsa, Türkçe dil seçeneği karşısında Bazı dil paketleri eksik yazar.
Dil paketlerini yükle düğmesine tıklayarark eksik paketleri yükleyiniz.
Sonra bu pencereyi kapatıp Diller aracının ana penceresinden Türkçe'yi seçiniz ve Sistem Geneline Uygula düğmesine tıklayınız.
Diler aracını kapattıktan sonra, Oturumu kapatıp açınız.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı NetSky

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #39 : 02 Haziran 2014, 22:46:05 »
Arkadaşlar bir sorunum var.

Cinnamon 64 bit indirip SD Kartıma attım. Kurulum ekranına geldim,hdd bölümlendirmesini yaptım. Kur dedikten sonra,şehir bilgilerini girdim ve ondan sonra Kur penceresi kapandı. Bekledim,birşey gelmedi. Tekrar kurmaya çalıştım bu sefer partition hatası verip kapandı. Anlayacağınız ilk tanışmamız biraz sıkıntılı oldu. :( Çözümü nedir?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #40 : 02 Haziran 2014, 22:49:22 »
@NetSky bu konu altında sorun çözmek uygun olmayacaktır, lütfen ilgili sorun için ayrı bir konu açınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kijiro

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 16
« Yanıtla #41 : 14 Haziran 2014, 00:59:51 »
öncelikle selamlar ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkürler.

Linux Mint 17 “Qiana sürümünü forumda anlatıldığı şekli ile Linux Mint 16 Petra sürümü gibi USB den Türkçe çalıştırmak mümkün mü? Yoksa bunun için beklemek mi gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler.

Sanırım burayı kastediyorsunuz, anlatım çok büyük ihtimalle Linux Mint 17 içinde olumlu sonuç verecektir.

Sayın kelebek:

Bu işleri çok iyi bilmememden olsa gerek. Mint 17'yi usb'den çalışacak şekilde Türkçe yapamadım malesef.Her açıp kapadığımda ayarlar orjinale dönüyor.Türkçe dil paketini yüklememe rağmen durum bu (Daha önce linkini verdiğiniz şekilde hemde bir kaç defa yapmama rağmen)

Birde yanlış anlamamak adına sormak isterim.Mint 16 veya 17 "USB den çalışacak şekilde USB ye yükleniyor" değil mi? Zira bilgisayarımdaki HDD'yi kullanmadan işletim sistemi USBde olsun bilgisayara takınca ve uSB den boot edince oradan kullanayım istiyorum.

Cehaletimi mazur görerek yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı linuxmint67

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Başlamak bitirmenin yarısıdır.
  • Dağıtım: Linux Mint 1 "DEBİAN" Mate 32 bit
« Yanıtla #42 : 29 Temmuz 2014, 18:37:52 »
LinuxMintMate kullanıyorum. Zaten ötekileri (Mint17) kuramadım bilgisayarıma. Kurulum bitti diyor. Grub kurulamadı, ölümcül hata diyor. Neyse ki MATE kuruldu. Gayet güzel. Ubuntu 14,04 ve Pardus 2013 de aynı hataları verdi.
Başarı elde etmiş kişiler, hayallerinin peşinden giderken, etrafındaki kişiler hayallerine gülüp geçmişlerdir.

Çevrimdışı metinolmetin

• Yeni Penguen
  • *
    • @MetinAltintas
    • metinolmetin
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia Cinnamon 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX960m
  • İşlemci: intel i7 6700HQ @2600 MHZ
« Yanıtla #43 : 14 Ekim 2014, 00:54:32 »
Yeni kararlı sürüm hayırlısı olsun KDE olan sürümünü torrent olarak indirmeye başladım bile :) Yeni almış olduğum AirtTies 5760 modemin Bittorent özelliğini ilk önce burada deniyorum.

Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!

Çevrimdışı ozzion

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • OZAN
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #44 : 27 Kasım 2014, 16:16:46 »
kurulum yapan arkadaşlar açılış hızı yükselmiş mi?
kullanan arkadaşların bir yorumunu alsak özellikle cinnamon için.

Windows denen zımbırtıdan yeni geçtim Linux Mint 17 Mate sürümüne. İyi de  etmişim. Alışana kadar zaman geçecek ama alıştıktan sonrası eminim çok keyifli olacaktır. Açılış hızı olarak yeni olduğum için fazla bilgim yok ama ortalama 1,5 dk gibi bir sürede açılış tamamlanıyor.