Gönderen Konu: Nvidia ve CS 1.6 Tam Ekran Olmama Sorunum  (Okunma sayısı 12547 defa)

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Nvidia ve CS 1.6 Tam Ekran Olmama Sorunum
« Yanıtla #15 : 03 Mart 2018, 08:50:09 »

Sol tarafta siyahlık var ama ekran görüntüsünde çıkmıyor sanırım ekrandan kaynaklı ora yokmuş gibi fare de gitmiyor. Direk bilgisayarı çektim:

[member=5487]Cincücüğü[/member]

Bakın , bunlar temel bilgisayar bilgileri. Linux'la alakalı değil.

Çözünürlük kısmını 1366x768 yapın , display mode'u da widescreen veya 16:9 varsa ona çevirin.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Cincücüğü

• Yeni Penguen
  • *
    • Kafkef
  • Dağıtım: Linux mint
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İnter core duo i5
« Yanıtla #16 : 03 Mart 2018, 22:15:44 »
[member=5487]Cincücüğü[/member]

Bakın , bunlar temel bilgisayar bilgileri. Linux'la alakalı değil.

Çözünürlük kısmını 1366x768 yapın , display mode'u da widescreen veya 16:9 varsa ona çevirin.

[member=3240]Leopard[/member]

Ben hemen hemen 16 yıldır bilgisayar kullanıyorum. O kısımda sıkıntımız yok sıkıntı ekran kayıyor ve ayarları ne hale getirirsem getireyim kesinlikle düzelme yok. Bunun da ekran kartından veya ayarından veya wine isimli şeyden kaynaklandığını düşünüyorum linuxdan anlamıyorum o yüzden yardım gerekiyor. Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2018, 22:19:31 Gönderen: Cincücüğü »
Bilmediğin bir sürü şey vardır. Mesela bir köpeğin rüyasında neler gördüğünü bil-memen gibi... Belki tavşanları kovaladığını düşünebilirsin... Ama rüyasında tavşan var mı yok mu bunu bilemezsin. O da sana var olup olmadığını söyleyemez. Değil mi? İnsanlar da düşündüklerini söylemez. Onlar hakkında bildiklerin; köpeğin rüyasında gördüğü şeyi bildiğinden fazla değildir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 03 Mart 2018, 22:38:54 »
Aşağıdaki komutla durum ne oluyor?

Kod: [Seç]
xrandr --output LVDS-1-1 --set "scaling mode" "Full"
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Cincücüğü

• Yeni Penguen
  • *
    • Kafkef
« Yanıtla #18 : 04 Mart 2018, 00:39:55 »
Aşağıdaki komutla durum ne oluyor?

xrandr --output LVDS-1-1 --set "scaling mode" "Full"

Bunu ilk yazdığımda ekran kapanıpaçıldı sonrakilerde tepki yok. Oyunda ise yapabildiğim en iyi ayarla oyun sol taraf tamam sağ tarafta büyük siyah bir boşluk devam ediyor. Teşekkür ederim bu arada... Unutmadan withscreen neden yapmadın derseniz öyle yapınca hem görüntü bozuluyor hem de 1024 olan ekran boyutu daha küçük seviyelere geriliyor.  Bunun yanı sıra yine de ekranı kaplamıyor.

Ekran görüntüsü: (her şey ekran görüntüsünde görüldüğü gibidir özellikle dde yazılar oyun ekranında zor okunuyor ne yazdığı bile bellisiz gibi.)

« Son Düzenleme: 04 Mart 2018, 00:44:15 Gönderen: Cincücüğü »
Bilmediğin bir sürü şey vardır. Mesela bir köpeğin rüyasında neler gördüğünü bil-memen gibi... Belki tavşanları kovaladığını düşünebilirsin... Ama rüyasında tavşan var mı yok mu bunu bilemezsin. O da sana var olup olmadığını söyleyemez. Değil mi? İnsanlar da düşündüklerini söylemez. Onlar hakkında bildiklerin; köpeğin rüyasında gördüğü şeyi bildiğinden fazla değildir.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #19 : 04 Mart 2018, 01:44:35 »

Kusura bakmayın , saçma bir şekilde sert bir cevap verdim.

winecfg
Buradan ayarladığınız sanal masaüstünün çözünürlük vb ayarlarına göz atar mısınız?
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Cincücüğü

• Yeni Penguen
  • *
    • Kafkef
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2018, 11:04:25 »

Kusura bakmayın , saçma bir şekilde sert bir cevap verdim.

winecfg
Buradan ayarladığınız sanal masaüstünün çözünürlük vb ayarlarına göz atar mısınız?

[member=3240]Leopard[/member] p
Şimdi configuredan grafik sekmesine geçip kontrol ettiğimde 1366*768 olarak ayarlamış olduğumu gördüm. Zaten bu da bilgisayarımın çözünürlüğü ile aynı durumda. Ayarları aşağıdaki gibi yaptım:

Oyunu açtığımda tam ekran oluyor ama sanırım sadece sanal masaüstünde tam ekran oluyor. Komple bilgisayarda ise şöyle bir görüntü var. DİSPLAY MODE kısmı KİLİTLİ kalıyor değişmiyor. Eğer orası değişse sanırım sorun çözülürdü.

Düzenleme:
Eğer wine ayarlarından sanal masaüstünü kapatırsam DİSPLAY MODE açılıyor, oradan withscreeni seçiyorum ancak o zaman da oyun sol alt köşeye doğru ekranda küçülmüş şekilde çıkıyor, diğer boşluklar siyah görünüyor. Aşağıdaki gibi:
(bu ayarlarla en yüksek çözünürlük 900*... gibi bir şey tam okunmuyor)

« Son Düzenleme: 05 Mart 2018, 11:49:11 Gönderen: Cincücüğü »