Gönderen Konu: Ubuntuda yaşadığım yazıcı sıkıntısı  (Okunma sayısı 3687 defa)

Çevrimdışı Mustaf a GÜL

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
Ubuntuda yaşadığım yazıcı sıkıntısı
« : 13 Nisan 2018, 12:35:32 »
Öncelikle merhabalar ubuntu yüklü sistemimde ağ üzerinde kullanmakta olduğumuz bir yazıcıya bağlanmak istiyorum yazıcıya bağlantı yapıyorum iyi güzel yüklemelerde gerçekleşiyor fakat yazıcılar listesinde yazıcıyı gördüğümde herşey başlıyor yazıcıyı seçtiğimde ayarlar kısmında
Kod: [Seç]
(Yazıcı durumu :Boşta - src = libcanon_pdlwrapper.c, line = 514, err = 0¥nDEBUG: Wrote 1 pages...) şeklinde bir error görünüyor tekrar yeni bir sınama sayfası gönderdiğimde (src = libcanon_pdlwrapper.c, line = 514, err = 0¥nDEBUG: PID 2452 (gs) exited with no errors.) şeklinde bir error daha alıyorum sonuç olarak yazdırma durumu ekranına geçtiğimde belgenin yazdırma durumu DURDU olarak görünmektedir yazdırma hatası belge işlenirken sorun oluştu tarzı bir hata vermektedir bu hatayı tanıla diyerek açtığımda
 trouble-shooting Printing
 The next few screens will contain some questions about your problem with printing.Based on your answers a solution may be suggested .
Click"forward"to beğin
demektedir bu adımdada ileri dediğimde
Status Messages
There are status messages associated with this queue.
The printers state message is:İnvalid printer command
"Clean"."."
hatası ile devam etmektedir ağda bulunan başka model başka marka bir yazıcıya ağ üzerinden bağlantı yapmak istediğimdede aynı hatalarla karşılaşmaktayım fakat usb üzerinden bilgisayara direk bir yazıcı tanımlamak istediğimde hiç bir problem olmadan yazıcıyı kurup kullanabilyorum bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek birisi varmıdır.

Düzenleme: Kod etiketi
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2018, 23:10:21 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Ubuntuda yaşadığım yazıcı sıkıntısı
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2018, 13:04:36 »
Kod: [Seç]
sudo apt-get install cups
cups uygulamasını kurduktan sonra arayüzden tekrar dener misiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Mustaf a GÜL

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2018, 18:01:09 »
Dediğiniz işlemi yaptım fakat sorunum hala çözülememiştir konu hakkında desteklerinizi bekliyorum :(

Çevrimdışı zboraon

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2018, 18:09:19 »
Selamlar,
Ben canon yazıcıyı canon sitesinden indirdiğim kapalı sürücü ile kurabildim.
Kendi çapında bir jeolog.