Gönderen Konu: [Çözüldü] Debian - Programlar Nasıl Güncellenir?  (Okunma sayısı 5975 defa)

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Selam,

Debian 9.4 kurdum fakat Firefox gibi birçok program eski sürümleri ile geldi, Ubuntu veya Mint gibi uygulamaları güncelleyebileceğim bir program göremedim. Ne yapmalıyım? Bir de burada tüm programları tek tıkla kurabileceğim bir paket program yok mu?

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2018, 14:04:35 Gönderen: sefaozc »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Debian - Programlar Nasıl Güncellenir?
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2018, 16:36:14 »
Debian'da özel bir güncelleme yöneticisi bulunmuyor, güncelleme uyarıları için update-notifier paketinin kurulu olduğundan emin olun. Güncellemeleri Synaptic Paket Yöneticisi'ndeki "Tüm Yükseltmeleri Seç" seçeneğini kullanıp, uygulayarak yapabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2018, 16:41:43 »
[member=8]Butterfly[/member] , bahsettiğiniz update-notifyler ekinin kurulu olup olmadığını bilmiyorum, Synaptic'te arattım ama tam bu isimde bir seçenek çıkmadı. Tüm yükseltmeleri seç butonuna tıkladığım zaman ise Uygula butonu aktif duruma geçmiyor.

Bu update notifler ile ilgili:

Bu da Uygula butonunun aktif olmamasıyla ilgili olan resim:

Mesajlar Birleştirildi.
Debian'da özel bir güncelleme yöneticisi bulunmuyor, güncelleme uyarıları için update-notifier paketinin kurulu olduğundan emin olun. Güncellemeleri Synaptic Paket Yöneticisi'ndeki "Tüm Yükseltmeleri Seç" seçeneğini kullanıp, uygulayarak yapabilirsiniz.

Reload'a tıklayıp tekrar denemeye çalıştığımda Reload bitince bu hatayı alıyorum:

Mesajlar Birleştirildi.
Başka bir şey işaretlediğim zaman Uygula butonu aktif oluyor. Demek odur ki Tüm güncellemeri işaretle deyince hiçbir güncelleme bulmadığı için işaretlemiyor, öyle değil mi? Kaynaklarda mı problem var acaba?

Mesajlar Birleştirildi.
Ben Firefox güncellemelerine bakarken farkettim ki Debian Firefox2un ESR diye bir sürümünü kullanıyor, o yüzden güncelleme olmaması normal. Demek ki diğer uygulamalarda da güncelleme yok mu manasına geliyor bu?
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2018, 16:55:49 Gönderen: sefaozc »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2018, 16:57:41 »
Ayarlar menüsü => Depolar bölümünden cdrom ile ilgili seçeneği pasifleştirip, ardından paket bilgisi ön belleğini yenileyiniz ve tekrar deneyiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2018, 17:04:36 »
Ayarlar menüsü => Depolar bölümünden cdrom ile ilgili seçeneği pasifleştirip, ardından paket bilgisi ön belleğini yenileyiniz ve tekrar deneyiniz.

Dediğinizi yaptım ama maalesef olmadı. Sanırım yeni bir güncelleme yok, en azından normal Firefox sürümünü nasıl kurabileceğimi öğrensem? Diğer Linux dağıtımlarından indirdiğimizin otomatik yüklenmesine alıştım, şimdi .tar.gz uzantılı bir dosyayı nasıl kurarım bilmiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2018, 11:14:07 »
Güncellemeleri aşağıdaki komutlarla yapabilirsiniz.

Kod: [Seç]
su
apt update
apt upgrade

Firefox'un son sürümünü LMDE deposundan kurmak denenebilir.

Firefox 59.0.2 64 Bit

Firefox 59.0.2 32 Bit

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Mayıs 2018, 16:21:56 »
Güncellemeleri aşağıdaki komutlarla yapabilirsiniz.

Kod: [Seç]
su
apt update
apt upgrade

Firefox'un son sürümünü LMDE deposundan kurmak denenebilir.

Firefox 59.0.2 64 Bit

Firefox 59.0.2 32 Bit

Teşekkürler, sorunumu çözdünüz :)