Gönderen Konu: devuan-debian  (Okunma sayısı 3689 defa)

Çevrimdışı cevcev

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
devuan-debian
« : 28 Mayıs 2018, 15:52:45 »
devuan’ın debian eleştirisi (redhat’tan alıp kullnadığı “systemd” dosyasının güvenlik açığı denetlenmemiştir ve denetlenmesi de hergün biraz daha zorlaşmaktadır) hakkında ne düşünüyorsunuz?

eskiden debian testing kullanıyor iken şimdi birinci sistem olarak (5 yıllık mahpusluktan sonra daha kolayıma geldği için) Linux Mint kullanıyorum ve ikinci sistem olarak debian testing yahut devuan kurmayı düşünüyorum.

özgür yazılım konusundaki hassasiyetim nedeniyle bilgi ve düşücelerinizi paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: devuan-debian
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2018, 16:41:08 »
Systemd hakkında sunulan eleştirilerin büyük kısmı saçmalık. 

Alıntı
redhat’tan alıp kullnadığı “systemd” dosyasının güvenlik açığı denetlenmemiştir ve denetlenmesi de hergün biraz daha zorlaşmaktadır

Hele yukarıda belirttiğiniz hususların elle tutulur bir yanı olmadığı gibi bir dayanağı da yok.

Systemd aşağıdaki alanda geliştirilen özgür bir yazılımdır.

https://github.com/systemd

En elle tutulur eleştiri, Unix geleneğinde bir uygulama bu kadar geniş bir alanı kontrol etmemeli olabilir. Ama Linux, Unix değil, bu hususta gökten inen nas değil.

Ben bu duruma tercih meselesi olarak bakıyorum. Kendi adıma tartışmaları gereksiz buluyorum.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 16:42:36 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cevcev

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2018, 20:34:32 »
biraz sinirlenmişsin ama yanıtın için teşekkür ederim.

ingnilizce bilmediğim için yabancı sitelerden araştıramadım.

debian'a devam.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2018, 22:42:38 »
Estağfirullah, yazdıklarım bu meclisten dışarı ifadeler. Öyle saçma şeyler yazıyorlar ki bu hususta, buna mükabil anca böyle cevap verilebilir. Yazdıklarımdan şahsınıza bir pay çıkarmayın lütfen. Sinirlenme yerine, bir miktar dobra yazdım diyelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]