Bu yazıda söz ettiğim Fusion 9 yazılımı; Açlık Oyunları, Dr Strange, Galaksinin Koruyucuları, London Has Fallen, Kingsman, Avengers, Maleficent, Thor, Marslı, Tarzan ve Yerçekimi filmlerinin yanı sıra Empire, NCIS ve American Horror Story dizilerinde kullanılmış.
Tabii aynı işi yapan iki yazılım aynı filmde de kullanılıyor bazen.
Nuke ise Yerçekimi, Yıldız Savaşları, Uzay Yolu, Maymunlar Cehennemi, Blade Runner 2049, Ghost in the Shell, Deadpool, Tehlikeli Yürüyüş, Magnificent Seven, Katana, Avatar ve Logan filmlerinde; The Shannara Chronicles, Game of Thrones dizilerinde kullanılmışlar. Nuke, bazı indie oyunlarda da kullanılmış.
Blender ise sektörde her geçen yıl daha sık kullanılıyor. Bazı animasyon stüdyolarında Blender çok beğeniliyor. Geleceğin Pixar'ları Blender kullanıcılarının içinden çıkabiliyor. Bunu ben söylemiyorum. Blender eğitimleri veren Youtube kanallarında söylenmişti.
Hepsini bilmem ama bazıları bu yazılımları Linux üzerinde kullanmışlar. Yani görsellikleriyle bizleri büyüleyen, efektleri ve modellemeleri birer devrim sayılan filmlerin yapımında Linux versiyonu olan bir yazılım kullanılıyor. Hatta bazıları doğrudan Linux kullanıyor. Türkiye'den de bir örnek verebiliriz. Cem Yılmaz'ın A.R.O.G. filminde Linux kullanıldığını o zamanlar bir bilgisayar dergisinde okumuştum. Adobe'un yazılımlarını hangi film ve dizi yapımcısı kullanıyor? Çok az. Matrix'te kullanılmış ama o da sadece bazı açılış sahnelerinde. Asıl efektin ve aksiyonun olduğu sahnelerde değil. After Effects'in profesyoneller tarafından kullanıldığını pek duymadım. Hatta bu işlerin profesyonellerin yorumlarına bakıyorum da sıkıntılı bir yazılım olduğunu söylüyorlar.
Bu yüzden bence After Effects uğruna Linux'tan kaçmak yerine After Effects'i bir kenara bırakmayı düşünmeliyiz.