Gönderen Konu: Linux Mint 17 Kuranların Yorumlarını Bekliyorum  (Okunma sayısı 16483 defa)

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
Ynt: Linux Mint 17 Kuranların Yorumlarını Bekliyorum
« Yanıtla #30 : 04 Haziran 2014, 16:15:18 »
Bugün oturum çıkışı yaparken gene "Failed to start X server" hatası aldım. Sonra Linux karanlık bir ekran olarak kaldı sadece komutlarla çalışıyordu falan.

Kapatıp yeniden açınca düzeldi ama korkuttu beni. Önemli dosyalarımı Linux içinde barındırmasam iyi olacak sanırım.

Çevrimdışı lınuxcu79

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint 19 mate 64 bit
« Yanıtla #31 : 05 Haziran 2014, 03:55:55 »
Ram kullanım miktarı artmış gibi. operaya tıkladığımda program açılıyor fakat 3-4 saniye sonra kullanmaya başlıyorum. opera eski sürümlerde de sıkıntılıydı zaten. malesef linux için hızlı bir tarayıcı geliştirememişler. yanına firefox ve chromiumu açınca ram miktarı 2.2gb görüyor. bu gün hem chromiumdan hem firefoxtan 10 ar sekme açtım ve ram miktarı 3.2gb çıktı. bilgisayar kasılmaya başladı ve fare imleci donmaya başladı. şunu anladım ki ram kullanımı 3.2 ye çıktığında iyi şeyler olmuyor. bazı sekmeleri kapattım ve ram 3gb altına düştüğünde sistem rahatladı. ben sistemi kurarken takas alanını pas geçiyorum. çünkü ne zaman baksam kullanım %0 görünüyordu. boş yere harddiskimi meşgu etmesin. önceden beri düşündüğüm 4gb lık ram modülünü taktırıp 8GB ta yükseltebilirim. belki bumblebeyi kurduğumdan dahili ekran kartının gücü yetersiz kalıyor. nvidiayı kullanmıyorum çünkü. her halukarda LM17 en iyisi bence. daha hızlı ve kararlı. mint 13 e bumblebeyi kursamda  laptobum hararet yapıyordu. şimdi fan arada bir çalışıyor.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 05:22:42 Gönderen: lınuxcu79 »
core i5 2.5ghz, 8bg ram, nvidia 525m

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #32 : 05 Haziran 2014, 15:45:44 »
Bugün oturum çıkışı yaparken gene "Failed to start X server" hatası aldım. Sonra Linux karanlık bir ekran olarak kaldı sadece komutlarla çalışıyordu falan.

Kapatıp yeniden açınca düzeldi ama korkuttu beni. Önemli dosyalarımı Linux içinde barındırmasam iyi olacak sanırım.

Bence önemli dosyaları bilgisayarda saklamamak lâzım. Linux veya Windows. Önemli dosyaları harici diske, usb' ye yedeklemeli, fotoğrafları fotoğrafçıda tab ettirmeli, dosyaların çıktısını almalı. Dijital ortamdaki bilgiler suya yazmak gibi. Her an yok olabilir

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #33 : 05 Haziran 2014, 16:46:51 »
Bence önemli dosyaları bilgisayarda saklamamak lâzım. Linux veya Windows. Önemli dosyaları harici diske, usb' ye yedeklemeli, fotoğrafları fotoğrafçıda tab ettirmeli, dosyaların çıktısını almalı. Dijital ortamdaki bilgiler suya yazmak gibi. Her an yok olabilir

Sen de n'aptın be :D Tamam doğrudur harici diskte falan tutalım da her fotoğrafı tab ettirip her dosyanın çıktısını alırsak işimiz var :D

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
« Yanıtla #34 : 05 Haziran 2014, 17:04:05 »
16'dan update ile 17 olacak mı? yoksa almayayım... :P

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #35 : 05 Haziran 2014, 17:27:00 »

Sen de n'aptın be :D Tamam doğrudur harici diskte falan tutalım da her fotoğrafı tab ettirip her dosyanın çıktısını alırsak işimiz var :D

Bakış açısı. Eskiden tüm fotoğraflar tab ettirilirdi. Çünkü fotoğraf makineleriyle sâdece önemli anlar fotoğraflanırdı. 80' li yıllarda profesyonel fotoğraf makinesi olmayanlar veya kullanmasını bilmeyenler fotoğrafçı çağırırdı. Makineye film almak para, fotoğrafçı çağırmak para. Fotoğrafları görmek için tab ettirmek zorundasın. Dijital ortamda görme imkânı yok; çünkü dijital ortam yok. Şimdi teknolojinin verdiği imkânlarla artık hepimiz foto muhabiri gibiyiz. Bu güzel bir şey. Tab ettirilmeye değmeyecek bir fotoğraf önemsizdir. Yitip gitse de problem değil. Ha, eğer tab ettirilecek kadar önemli fakat yedeği alınmadan hâlâ bilgisayardaysa bu da tedbirsizliktir. Bunun dışında bilgisayardaki belgeler, raporlar, taslaklar... Sonra ağlamamak için önem sırasına göre muhakkak yedeklenmeli. İşletim sistemi kusursuz çalışsa bile elektronik alet bunlar sonuçta. Elektrik kesintisi bile veri kaybına yol açabilir. Türkiye' de yaşıyoruz sonuçta.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #36 : 05 Haziran 2014, 17:28:54 »
16'dan update ile 17 olacak mı? yoksa almayayım... :P

16' dan yükseltme ile 17 olmayacak. Fakat 17, 4 yıl boyunca desteklenecek. Yani 17' yi kurduktan sonra 4 yıl boyunca format atmadan kullanabilirsiniz

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #37 : 05 Haziran 2014, 17:29:53 »
O tarz dosyalar zaten fazla yer kaplamıyor. Cd/DVD yazdırınca rahatsın.

Resimler sıkıntı biraz.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #38 : 05 Haziran 2014, 17:52:05 »
O tarz dosyalar zaten fazla yer kaplamıyor. Cd/DVD yazdırınca rahatsın.

Resimler sıkıntı biraz.
Katılıyorum ve online disklere de kaydedebiliriz. Mesela yandeks diskimde birçok dosya mevcut. İstediğim an da paylaşıma açabiliyorum. Yalnız sunucu çöker mi orasını bilemem :).

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #39 : 05 Haziran 2014, 18:11:02 »
Katılıyorum ve online disklere de kaydedebiliriz. Mesela yandeks diskimde birçok dosya mevcut. İstediğim an da paylaşıma açabiliyorum. Yalnız sunucu çöker mi orasını bilemem :).

Ona bakarsan kağıtlar da yanabilir :D Bir kaç yere yedek aldıktan sonra sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hepsi birden yanarsa da 7/24 abdestli gezmek lazım :D

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #40 : 07 Haziran 2014, 00:37:39 »
Az önce firefox'u açmak için menüden üstüne tıkladım ve sonuç

Kod: [Seç]
The system is going down for meintance in 5 minutes

mesajıyla birlikte kapkaranlık bir ekran oldu. Hiçbir kontrolüm de kalmamıştı.

Çevrimdışı acer

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #41 : 07 Haziran 2014, 01:05:24 »
Kamera problemi haricinde problem yaşamıyorum. 16 da bilgisayar kapanmıyordu elle kapatmak zorunda kalıyordum. 17 de bu problem ortadan kalkmış. 17 yi kurmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #42 : 07 Haziran 2014, 01:08:19 »
Kamera problemi haricinde problem yaşamıyorum. 16 da bilgisayar kapanmıyordu elle kapatmak zorunda kalıyordum. 17 de bu problem ortadan kalkmış. 17 yi kurmanızı tavsiye ederim.
Elle kapatıyordum derken neyi kastetmiştiniz.

Çevrimdışı acer

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #43 : 07 Haziran 2014, 01:13:03 »
@kental bilgisayarı kapat dediğim de bilgisayarın ekranı kararıyordu ama fan, arka tarafta acer yazan ışıklı yazı vs hep açık kalıyordu. Bende dolayısıyla güç (power) tuşuna uzun süre basarak kapatmış oluyordum 17 de bu problemi yaşamıyorum.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #44 : 07 Haziran 2014, 01:25:12 »
@kental bilgisayarı kapat dediğim de bilgisayarın ekranı kararıyordu ama fan, arka tarafta acer yazan ışıklı yazı vs hep açık kalıyordu. Bende dolayısıyla güç (power) tuşuna uzun süre basarak kapatmış oluyordum 17 de bu problemi yaşamıyorum.
Şu anda bende böyle bir problem yok. Kapatma butonuna tıkladığımda tamamen kapanıyor. Bahsettiğiniz sorun kurulum veya başka bir problemden dolayı meydana gelmiş olabilir.
 Fakat 17 ye geçtiğiniz ve artık sorununuz kalmadığına göre bana da güle güle kullanın demek düşer :).