Gönderen Konu: Linux uygulama paketleri hakkında master tez konusu arıyorum  (Okunma sayısı 3222 defa)

Çevrimdışı adnanakcan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19 Tara
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidea GeForce MX150
  • İşlemci: İntel I5
Linux uygulama paketleri ile ilgili master tez konusu arıyorum. Linux Dağıtımlarında Program Paketleri Hazırlama ve Linux Paket Yönetim Sistemlerinin Farklılıklarının İncelenmesi konulu master seminerimi hazırladım. Bu konuya benzer bir tez konusu önerebilir misiniz?

Yaklaşık 2 yıldır sürekli Linux dağıtımı kullanıyorum(Linux Mint).
Bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux uygulama paketleri hakkında master tez konusu arıyorum
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2018, 01:04:32 »
Flatpak, Snap ve AppImage gibi varsayılan paket yönetimi haricinde, dağıtım arası uygulama paketleme sistemlerini incelediniz mi? Yakın bir konu ama bunlarla ilgili bir çalışama olabilir.

https://appimage.org
https://flatpak.org
https://snapcraft.io
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı adnanakcan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2018, 01:13:52 »
paket yönetim sistemlerini inceledim. sıfırdan deb ve rpm paketi oluşturma, kaynak koddan deb ve rpm paketlerini oluşturma, deb paketlerinin rpm paketine, rpm paketlerinin de deb paketine dönüştürülmesini inceledim. kafamda yerel ftp sunucusu kurarak deb ve rpm paketleri için yazılım deposu oluşturma fikri vardı ancak tez denilen şeyin bir probleme çare olmaya çalışması gerekiyor. o yüzden aslında bir probleme çare olabilecek bir konu arıyorum. Linux konusunda paket dışında bir konu da olabilir.

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2018, 13:57:07 »
MS office uygulamasına ücret ödemek benim için  problem alternatif olarak Libreoffice kullanmak benim için daha iyi.. Bu durumda libreoffice  programı linux uygulama paketi olduğu için dikkate alınabiilir mi?

Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı adnanakcan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2018, 14:14:59 »
ms office ile libreoffice i kıyaslayarak ms office e problem oluyor demek yanlış olur. farklı bir düşünce sistemine ya da hizmet türüne problem demek yanlış olur. Ben Linux çerçevesi içerisinde araştırma yapabileceğim bu araştırma sonucunda da küçük ya da büyük farketmez  çözüm kolaylık sunabileceğim bir konu arıyorum.