Arkadaşlar, bir sorunum var. Bu başlıkta yazılanları okudum ama sorunuma çözüm bulamadım.
Yeni bir dizüstü bilgisayar aldım. (HP elitebook folio 1040 g2). Bildiğiniz üzere elitebooklarda DVD-rom olmadığı için elimde mevcut bulunan ve USB'den bağlanan harici DVD-rom ile mint 17.1 yüklemeye çalıştım. Önce başaramadım ama bir arkadaşın yardımı ile "boot options" kısmında "legacy" seçerek yüklemeyi başardım. Fakat açılışta grub ekranı gelmiyor. Bu nedenle bu başlıkta anlatıldığı gibi kontrol ettiğimde EUFİ kurulumu yapmadığımı gördüm. Bu başlıkta anlatıldığı gibi mint'i "çalışan cd" olarak açıp grub repair programını yükledim. Repair dediğimde aşağıdaki gibi uyarı veriyor.
"The current session is in Legacy mode. Please reboot the computer, and use this software in an EFI session. This will enable this feature. For example, use a live-USB of Boot-Repair-Disk-64bit (
www.sourceforge.net/p/boot-repair-cd), after making sure your BIOS is set up to boot USB in EFI mode."
Şimdi, uyarıdan da anlaşılacağı üzere legacy modunda değil, EUFİ modunda açmamı istiyor. Sorun şu ki EUFİ modunda açmaya çalıştığımda eksternal DVD-rom'u açılışta tanıtamıyorum. Benim işim gereği malesef windows işletim sistemini zaman zaman kullanmam gerekiyor. Sorum şu: Bu problemin bir çözümü var mı? Yani aynı anda harici DVD-rom vb kullanmadan hem windows hem linux mint kullanbilecek miyim?
Bir de, boot options kısmında üç seçenek var.
1- Legacy mode
2- EUFİ hybrid (with CSM)
3- EUFİ native (without CSM)
EUFİ modu olması gerektiğini anladım da hangi EUFİ modu?