Gönderen Konu: Panel uygulamacık simgeleri hatalı görünüyor  (Okunma sayısı 2243 defa)

Çevrimdışı Gokhankrll

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Cinnamon 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX950M
  • İşlemci: i7 4720hq
Panel uygulamacık simgeleri hatalı görünüyor
« : 17 Temmuz 2019, 00:38:37 »
Sağ taraftaki panelde bir düzenleme yapmak istedim sadece el alışkanlığı olarak ses simgesini en sağa almak istedim. Böylece simgeye bakmadan imleci köşeye indirip ses aç kapa yapıyorum.

Simgeler birbirine girdi. Birini sağa çekiyorum kayboluyor. Diğerini düzelteyim diyorum bakıyorum biri daha eksilmiş. Sonra baktım olmuyor paneli sildim ve "gsettings reset-recursively org.cinnamon" ile paneli resetledim. Eski haline geldi şimdi de oynamak istemiyorum ama doğru görünmüyor.

+ Panele Uygulamacık Ekle diyorum herhangi bir uygulamayı eklediğimde
Alıntı
systray[member=2205]cinnamon[/member].org  yüklenirken bir şeyler hatalı gitti. Lütfen en son sürümü kullandığınızdan emin olunuz, ve bu sorunu geliştiricisine bildiriniz.

Şeklinde bir uyarı alıyorum.

"Tümünü sıfırla" dedim.
Panel Düzenleme moduna aldığımda görüntü şöyle

Normalde de bu şekilde görünüyor

Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Panel uygulamacık simgeleri hatalı görünüyor
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2019, 01:17:24 »
Paneli sıfırlamak isterseniz, panele sağ tıklayıp, "Sorun Giderme" alt menüsü altındaki seçeneği kullanabilirsiniz.

Alıntı
systray[member=2205]cinnamon[/member].org  yüklenirken bir şeyler hatalı gitti. Lütfen en son sürümü kullandığınızdan emin olunuz, ve bu sorunu geliştiricisine bildiriniz.

Güncelleme Yönetici panel görünüyor, bu durumda sistem çekmecesi panele ekli demektir.

Sorun varsa bir düzenleme yapmış olabilirsiniz. Aşağaıdaki komutla dosyaları yeniden yüklemeyi deneyin.

Kod: [Seç]
apt reinstall cinnamon-common
Alıntı
Panel Düzenleme moduna aldığımda görüntü şöyle

Panel düzenleme kipindeki görüntü normal, düzenleme kipi etkinken paneldeki öğelerin yerleşim yerlerini gösteriyor sadece.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Gokhankrll

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Cinnamon 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX950M
  • İşlemci: i7 4720hq
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2019, 00:03:49 »
Yok olmuyor. Sorun tam olarak şöyle: bazı uygulamalar ekleniyor, bazıları eklenmiyor yukarıda belirttiğim uygulama[member=2205]cinnamon[/member].org ile başlaya uyarıyı veriyor.
Başka bir nedenden dolayı sıfırdan tekrar kurmak durumunda kaldım yine aynı. Yükleme ekranı masaüstünden de yaptım aynı şekilde bug oluşuyor. Ekli gösteriyor ancak görüntülemiyor.

Aşağıdaki resimdeki kırmızı simge üzerine geldiğimde bahsettiğim uyarıyı veriyor.

Tekrar aynı panele girdiğim zaman da uyarı kayboluyor ama onay simgesi duruyor. Ancak panelde uygulamacık görünmüyor.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2019, 00:05:31 Gönderen: Gokhankrll »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2019, 00:11:54 »
Aşağıdaki komutu çalıştırın, bu komut Cinnamon, Nemo, tema, masaüstü resmi gibi genel kullanıcı ayarlarından bazılarını sıfırlar.

Kod: [Seç]
dconf reset -f /
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]