Selam arkadaşlar; bende de benzer bir sorun var.
ÇİFT HDD Lİ BİR LAPTOP.
İLK HDD UEFİ WİN 10 64 BİT
İKİNCİ HDD SADECE VERİLER VAR. Bu HDD de bir bölüm oluşturup mint 17.2 mate 64 bit kurdum. AMA AÇILMIYOR.
Akrabamda zevkli bir şekilde Linux Mint kullandığını görünce eski makineme Windows 10-32 bit(d bölümünde) yanına -(c bölümüne) Linux Mint 17.2 Mate 32 bit kurdum. Kurarken kurulumda (Linux Mint'i Windows 8(şimdi güncelleme ile Windows 10 home 64 bit) işletim sisteminin yanına kur) seçeneğini seçtim. Her şey yolunda gitti ve makine açılırken Grub çıkıyor, oradan seçip Linux ya da Windows'u çalıştırıyoruz. Hem de çok hızlı.
Asıl arzetmek istediğim sorun şudur ki:
Dv7 envy diğer makinem i7 li ve çift hdd li. Windows 8 orjinal önyüklü makinelerden. Makaledeki şekilde Windows disk yönetiminden, ikinci 1 tb lık MBR olan diskte, 21 gblık bölüm oluşturdum ve makaledeki şekilde Linux Mint Mate 64 bit çalışan(live) usb ile adım adım zor da olsa kurdum. Kurulumun en son kısmında makaleden farklı şeyler olmaya başladı. --ÖLÜMCÜL(FATAL ) HATA --GRUB OLUŞTURULAMIYOR uyarısı çıktı. Uyarıyı kapatınca 3 seçenek çıktı(1-kurulumu iptal 2-önyükleme daha sonra elle oluşturulsun 3-çık) şeklinde idi. Ben de ---elle oluşturulsun---- seçtim. Yeniden başlattım, küçük bir önyükleme penceresi çıktı. Windows 10 vardı sadece. Windows açılınca EasyBCD üzerinde makaledeki ayarları yaptım, kaydedip...
Yeniden başlattım, ilk seçenek Windows 10, ikinci seçenek Easybcd ile tanımladığım Mate 64.
Windows seçersem çalışıyor.
Mate 64 seçersem çalışmıyor ve
\NST\AutoNeoGrub0.mbr
Status: 0xc000007b
hatalarını veriyor. Windows 10 üzerinden gelişmiş başlangıç -------BAŞLANGIÇ ONARIMI denedim ama --onarılamıyor---- şeklinde bitti.
Windows açılıyor ama gördüğünüz gibi önyükleme(boot) ayarları ve dosyaları zarar görmüş.
-Güvenli önyükleme(Secure boot) açıkken ve kapalıyken denedim değişmedi.
-powercfg 0ff komutu ile HIZLI BAŞLAMA VE HAZIRDA BEKLET özelliğini yabancı makalelerden bakıp kapattım yine Linux açılmıyor.
-Windows 10 yüklü olan hdd malumunuz 64 bit önyüklü gelmişti ve GPT disk.
-Mint' in kurulu olduğu sabit disk MBR olan diğer diskin son kısmında 21 gb lık bir bölüm.
-Linux Mint Mate açılmıyor nasıl sorunu çözeriz?
-Bence bu çift sabit disk olayı ve UEFI Windows olan GPT diğer disk MBR olması bu soruna sebep oldu. Çümkü HP 6910P diğer eski makinede kurdum problem yok. O makine tek hdd ve MBR halinde windows 10, UEFI değil ve Linux Mint 32 bit kurdum. Kurarken de (Windows 8 işletim sistemi yanına kur) seçtim ve ayrı bir bölüme kurdum. DURUM BU...
1 AYDAN FAZLA OLDU HİÇ BİR CEVAP GELMEDİ,BÖYLE OILUNCA LİNUX MİNT KURULU VE ÇALIŞMIYOR HALDE BEKLİYORUZ.
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ.
Düzenleme: Yazım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz. Türkçe sözcükler kullanmaya özen gösteriniz.
partition==>bölüm, restart==>yeniden başlatma, save==>kaydetmek, boot==>önyükleme veya açılış, harddisk==>sabit disk, dual boot==>çoklu önyükleme
karakartala