Gönderen Konu: Mobil işletim sistemi Android ve Cyanogenmod Rom hakkında  (Okunma sayısı 3034 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
 Size danışmak istediğim bir konu var;
Samsung glaxy S4 i9500 cihazım var.
Bu cihazda Cyanogenmod Rom kullanmak istiyorum.Bu rom hoşuma gitti, cihazı özgürce kullanabiliyorsun, arayüzü güzel  çoklu kullanici eklenebiliyor , temalar eklenebiliyor  vs... Ama bana güvenli gelmedi,sonuçta kodlar 3.kişiler tarafından yazılıyor ve derleniyor (zararlı kodlar yazilabilir ve sistem açıkları, guvenlik aciklari olabilir  )
Gapps paketlerinede pek güvenmiyorum ,aynı şekilde zararlı kodlar yazılabilir ve güvenlik açıkları olabilir.
Yanlış bilmiyorsam  Cyanogenmod ve Gapps paketlerini denetleyen ve kontrol eden kişiler yok, hatta bazı kişiler rom da buglar olduğunu söylüyor.
Cyanogenmod rom Gapps paketleri buglar ve güvenlik konusunda yanlış mı düşünüyorum ?
Bu arada Cyanogenmod rom kullanmak istememin  bir nedeni de çoklu kullanici eklenebiliyor olmasi.
Androidde de cihazı rootladıktan sonra birkaç terminal komutu ile cihaza çoklu kullanici ekleyebiliyorum  ama siz root kullanımının güvenlik açısından sıkıntılı olduğunu söylediğiniz için bu rom ile çoklu kullanici eklerim diye
düşündüm.

Sizce Stock orjinal  Android mi kurmaliyım   yoksa Cyanogenmod rom mu  kurmalimiyim?
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
Linux mint ailesinin görüşleri benim için önemli
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2015, 11:13:43 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: Mobil işletim sistemi Android ve Cyanogenmod Rom hakkında
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2015, 13:47:58 »
inanki şu ikinci rom hakkında bir fikrim yok. Benim içinde bir araştırma konusu olacak şu andan itibaren.

Çevrimdışı EmreKarakaya

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • EmreKara5aya
    • Emre Karakaya
  • Dağıtım: Elementary OS 0.4 Loki
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4000 && AMD Radeon HD 8750M
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2015, 14:05:32 »
Merhaba

Öncelikle şunu belirtiyim Cyanogenmod basit bir ekip değil gelişmiş bir ekip ve sürekli yatırım alan bir ekip.Kendi işletim sistemleri ile çıkan telefonları var ve önceki sene 100 milyon dolar yatırım ile kapattılar.Bence herhangi bir sorun yaşamazsın.Ancak stabil sürümleri kullanman gerek.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2015, 14:14:03 »
Hiç android sisteme sahip telefon kullanmadığım için konuya pek müdahil değilim lakin anladığım kadarıyla kastettiğin şey, 3'üncü şahıslar tarafından özelleştirilmiş android sürümü. Şayet öyleyse ben her zaman telefon için işletim sisteminin ilk elden çıkanını kullanmaktan yanayım. Sistemin içerisinde nasıl bir düzenleme veya ekleme yaptığını bilemeyiz. Ancak, çok fazla kullanılan bir muadil ise elbette yine özgür yazılımcılar tarafından test ediliyor ve kaynak kodları kontrol ediliyordur. Bu da riski düşürebilir. Bu tamamen sizin görüşünüze kalmış birşey, dediğim gibi eğer telefon üzerinden büyük meblağda internet bankacılığı işlemleri yapmıyorsanız kullanılabilir diye düşünüyorum. Ancak sizi maddi / manevi zarara uğratacak önemli şeyleri telefonda bulunduruyorsanız riske girmeye de değmez diye düşünüyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2015, 18:08:56 »
Yazılan 3. part yazılımların açık kaynaklı olduğunu zannediyorum. Onu bir araştırın derim.