Gönderen Konu: [Çözüldü] Programlar anında tepki vermiyor  (Okunma sayısı 4821 defa)

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 3.13.0-37-generic
  • Masaüstü Ortamı: KDE 4.14.2
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 8400 GS
  • İşlemci: Intel Dual Core E5500 @2.8 GHz / 2 GB RAM
[Çözüldü] Programlar anında tepki vermiyor
« : 01 Haziran 2015, 20:35:28 »
Selamlar

Bir aydan fazla zamandır Mint KDE kullanıyorum, daha önce de Cİnnamon sürümünü kullanmıştım.

Mint KDE'de dikkatimi çeken bir şey: programlar anında tepki vermiyor,Mesela Google Chrome, Chromium veya Firefox tıklandıktan neredeyse 4-5 saniye kadar sonra açıluıyor, veya bir videoyu çift tıkladığımda VLC, veya Dolphin... Hatırlamıyorum tam olarak ama Cinnamon sanki daha tepkileri hızlıydı. Bir de Microsoft Wİndows ile Linux Mint arasında görüntü kalitesi olarak farkılıklar var mı? MEsela birisinde diğerinden görüntü ve renkler daha canlı, gerçekçi ve parlak mı?

Teşekkürler

2 GB ram, Intel Dual Core E5500  2.8 Ghz, Nvidia GeForce 8400GS ekran kartı
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 16:08:41 Gönderen: yigit »

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Programlar anında tepki vermiyor
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2015, 23:17:00 »
Merhaba, KDE diğer masaüstlerine göre daha ağır ve daha güçlü bir bilgisayar gerektirdiğinden dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Cinnamon veya MATE gibi daha hafif alternatiflere yönelebilirsiniz.
Ayrıca Linux ve Windows arasında görüntü kalitesi gibi farklılık sürücüleri doğru yapılandırdığınız takdirde oluşmaz.

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2015, 23:58:48 »
Merhaba, KDE diğer masaüstlerine göre daha ağır ve daha güçlü bir bilgisayar gerektirdiğinden dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Cinnamon veya MATE gibi daha hafif alternatiflere yönelebilirsiniz.
Ayrıca Linux ve Windows arasında görüntü kalitesi gibi farklılık sürücüleri doğru yapılandırdığınız takdirde oluşmaz.

Cevap ve öneri için teşekkürler.

Aslında KDE sürümünü bir inceleme yazısı neticesinde indirip kurdum.Çok sağlam, çok stabil dendiği için kurdum ve aslında gayet de memnunum ama...Biraz ağır ve güçlü donanım gerektiren bir masa üstü ortamı olduğunu duymuştum.Yarın Xubuntu 15.04 indirip dual-boot yapmak istiyorum. Mint Cinnamon 17.2 çıktığında da KDE yerine onu yüklemeyi planlıyorum.Mint Cinnamon veya xfce yüklemek isterdima ama güncelleme konusunda Mint maalesef biraz fazla tutucu. ubuntu türevleri 14.04.2'lerde ama Mint çoktandır güncelleme sunmadı.

Ekran kartı sürücüsü ise Linux Mint'deki nvidia yükleme programı aracılığıyla direk otomatik yükledim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2015, 09:19:55 »
Aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşınız.

Kod: [Seç]
dpkg -l |grep nvidia
cat /etc/X11/xorg.conf

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2015, 10:04:54 »

ii  nvidia-331                                 331.113-0ubuntu0.0.4                              i386         NVIDIA binary driver - version 331.113
ii  nvidia-331-uvm                             331.113-0ubuntu0.0.4                              i386         NVIDIA Unified Memory kernel module
ii  nvidia-common                              1:0.2.91.4linuxmint1                              i386         transitional package for ubuntu-drivers-common
ii  nvidia-libopencl1-331                      331.113-0ubuntu0.0.4                              i386         NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
ii  nvidia-opencl-icd-331                      331.113-0ubuntu0.0.4                              i386         NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-prime                               0.6.2linuxmint1                                   i386         Tools to enable NVIDIA's Prime
ii  nvidia-settings                            331.20-0ubuntu8                                   i386         Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

cat /etc/X11/xorg.conf sonucu çıkmadı
no such file or directory

Düzenleme: Çıktılar code etiketi içine alındı
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2015, 13:31:33 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2015, 10:10:43 »
Aşağıdaki komut ile nvidia-prime paketini kaldırınız.

sudo apt-get purge nvidia-prime
Sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp xorg.conf yapılandırma dosyasının otomatik oluşturulmasını sağladıktan sonra, sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

sudo nvidia-xconfig
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2015, 16:08:27 »
Aşağıdaki komut ile nvidia-prime paketini kaldırınız.

sudo apt-get purge nvidia-prime
Sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp xorg.conf yapılandırma dosyasının otomatik oluşturulmasını sağladıktan sonra, sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

sudo nvidia-xconfig

Sanırım bu haliyle kalması en iyisi, zaten dual core işlemcinin KDE performansı bu kadardır.Son bir kaç gündür bilgisayarın çalışıyor olması bile beni şaşırtıyor.İlk önce verifying dmi pool data kısmında bios takılı kaldı, tam format atmak üzereydim, hatta live cd yi bile boot etmiştim, arkada flash bellek takılı olduğunu fark ettim, flash belleği çıkarınca sorun halloldu.Ardından Xubuntu ile dual boot yapmak istedim, flash belleğe yüklediğim ISOdan sistemi açtım, kurulum esnasında Mint yüklü partition'u unmount etti, ardından bir şeyler bir şeyler oldu, hatta mint yüklü portitionu sildim ya da en azından sildiğimi zannettim, kurulum yardıda kaldı.Tamam! Bu sefer sistem ayvayı yedi, kesin clean format gerekecek, dedim.Flashı çıkardım kasanın power tuşuna tekrar bastım canım linux mint hiç bir şey olmamış gibi başladı.Yürü be demedim değil.En son bugün 6 yere sorup 7.de bulduğum ekran kartı fanını taktım,fan dönmedi.İnce güç kablosunu çıkarıp bir de ters taktım o zaman çalıştı.! Tamamdır buraya kadar, bir daha dokunmuyorum kasaya veya hddye veya işletim sistemine dedim kendime.

En iyisi yabancıların dediği gibi: bozuk değilse tamir etme.

Cevapların ve emeğin için çok teşekkürler.

(Aslında KDE kullanmamın bir diğer nedeni de K3B yazılımı, cinnamon kullanırken brasero, xfburn, gnomebaker bilmem ne uğraştım durdum ama doğru dürüst bir sonuç alamadım yazdığım cdlerde ve isolarda -mesela isolar boot etmedi- k3b indireyim dedi onda da yüz mb kadar kde eklentisi indirmek istedi, oları indireceğime komple sistemi indiririm dedim.17.2 Rafaela çıkana kadar bekleyeceğim, o zaman hafif bir sürüme geçebilirim.)