Aşağıdaki komut ile nvidia-prime paketini kaldırınız.
sudo apt-get purge nvidia-prime
Sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp xorg.conf yapılandırma dosyasının otomatik oluşturulmasını sağladıktan sonra, sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.
sudo nvidia-xconfig
Sanırım bu haliyle kalması en iyisi, zaten dual core işlemcinin KDE performansı bu kadardır.Son bir kaç gündür bilgisayarın çalışıyor olması bile beni şaşırtıyor.İlk önce verifying dmi pool data kısmında bios takılı kaldı, tam format atmak üzereydim, hatta live cd yi bile boot etmiştim, arkada flash bellek takılı olduğunu fark ettim, flash belleği çıkarınca sorun halloldu.Ardından Xubuntu ile dual boot yapmak istedim, flash belleğe yüklediğim ISOdan sistemi açtım, kurulum esnasında Mint yüklü partition'u unmount etti, ardından bir şeyler bir şeyler oldu, hatta mint yüklü portitionu sildim ya da en azından sildiğimi zannettim, kurulum yardıda kaldı.Tamam! Bu sefer sistem ayvayı yedi, kesin clean format gerekecek, dedim.Flashı çıkardım kasanın power tuşuna tekrar bastım canım linux mint hiç bir şey olmamış gibi başladı.Yürü be demedim değil.En son bugün 6 yere sorup 7.de bulduğum ekran kartı fanını taktım,fan dönmedi.İnce güç kablosunu çıkarıp bir de ters taktım o zaman çalıştı.! Tamamdır buraya kadar, bir daha dokunmuyorum kasaya veya hddye veya işletim sistemine dedim kendime.
En iyisi yabancıların dediği gibi: bozuk değilse tamir etme.
Cevapların ve emeğin için çok teşekkürler.
(Aslında KDE kullanmamın bir diğer nedeni de K3B yazılımı, cinnamon kullanırken brasero, xfburn, gnomebaker bilmem ne uğraştım durdum ama doğru dürüst bir sonuç alamadım yazdığım cdlerde ve isolarda -mesela isolar boot etmedi- k3b indireyim dedi onda da yüz mb kadar kde eklentisi indirmek istedi, oları indireceğime komple sistemi indiririm dedim.17.2 Rafaela çıkana kadar bekleyeceğim, o zaman hafif bir sürüme geçebilirim.)