Gönderen Konu: Linux Mint Global Web Sayfasının Hacklanmesi ve Güvenlik Riskleri Hk.  (Okunma sayısı 27451 defa)

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
Yukarıdaki soruyu sormam saçmaydı biliyorum ancak paranoyak biriyim, bunun için psikolojik tedavi dahi görüyorum. Yani sormadan gerçek anlamda rahata eremezdim. :) Ancak içim sonunda rahat ve eski masaüstümden sonra dizüstü bilgisayarımda Mint'e kavuşabilir. Teşekkür ederim.

bence TR'deki yada torentten indirirsen daha hızlı indirirsin... kontrolü yapıncada göreceksin sorun yok...

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
İyi akşamlar olsun,
Az önce tamindir adlı sitede Linuxmint sitesinin hacklendiğini anlatan bir habere rastladım. Linki: http://www.tamindir.com/linux-dagitimlarinin-yayinlandigi-web-sitesi-hackerlarin-saldirisina-ugradi-_h-14366/

Bir kaç gündür böyle haberlerin ardı ardına çıkması... Başka şeyler düşündürtüyor insana!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bu konuda yeterince açıklama yaptık, ama hala iyi niyet içermeyen ve ham kabak tadını çoktan veren yorumları görmek gerçekten üzücü. Olan ve olmayanları haberi olmayanlar ve anlamak istemeyenler için yeniden özetleyelim.

Evet, Linux Mint ana sayfasına bir Wordpress kaynaklı açık sebebiyle sızılmış, buradaki indirme bağlantıları farklı bir sunucudaki sahte ISO dosyalarına yönlendirilmiştir. Ana sayfaya sızılması ile alınan yetkilerle global forumun veritabanı da elde edilmiştir. Global Blog sayfalarında bunların duyuruları yapıldı.

Bununla birlikte ISO dosyalarının ve paketlerin bulunduğu yansılar herhangi bir şekilde etkilenmemiştir.

Hala etkilenmiş ISO dosyalarını kullanan olması olasılığına karşı, bu kimseleri uyarmak için bir güncelleme yayınlanmıştır.

ISO dosyalarını ilgili tarihten önce indirenler, KDE, MATE, Xfce sürümlerden herhangi birini kullananlar için zaten hiç bir zaman etkilenme olmamıştır. Hali hazırda Linux Mint 17.3 Cinnamon sürümden daha önceki sürümlerden kurulum yapanlarda herhangi bir etki altında değiller.

Konu içinde yeterli bilgi mevcuttur. Bu hususla ilgili Linux Mint ekip lideri Clem'in Şubat 2016 bültenindeki açıklamalarını da inceleyebilirsiniz.

Linux Mint Blog Şubat 2016 Bülteni Yayınlandı
« Son Düzenleme: 02 Mart 2016, 17:30:05 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]