Teknoloji sitelerinde haber "linux hacklendi " diye geçip duruyor, bunu görüp linux'a önyargısı olanlar zaten haberin içeriğine bile bakmayıp " linux şöyle böyle diye rererö yapmıştır zaten.
Ben kendi adıma linux dağıtımlarıyla bilgisayar ilişkilerimi sürdürme gayretindeyim. Windows 10 açıkcası güzel olmuş, arada açıp kullanıyorum, güncellemelerini yapıyorum ama her şeyi microsoft hesabına bağlamak istemesi, gizlilik meselesi falan canımı sıkıyor. Arada da düşünüyorum windows'un geleceği ne olur? Adamlar bayağı bir strateji değiştirdiler, windows 10 kullanmaya zorluyorlar artık bu son windows sürümü diyorlar, güncelleme alarak bir servis gibi çalışacağız diyorlar v.s. Öte yandan da bakıyorum android sürümler mobil dünyada almış başını gidiyor, diğer mobil tarafı da zaten ios üzerinden gidiyor. Windows mobile ile aralarına girmeye çalışıyor ama işi zor görünüyor.
Böyle bir durumda pc'ler için linux alternatifinin olması ve ücretsiz olması, linux'un büyüyerek gelişmesi ve daha çok kişinin bundan haberdar olması belki de birilerinin işine gelmiyordur.