Gönderen Konu: MX Linux'un Yükselişinin Sebebi Nedir?  (Okunma sayısı 3762 defa)

Çevrimdışı SerdarKacmaz

• Çok Yeni Penguen
  • *
MX Linux'un Yükselişinin Sebebi Nedir?
« : 24 Mart 2019, 21:33:43 »
MX Linux'un Yükselişinin Sebebi Nedir? Tam olarak bulamadım bunun cevabını arkadaşlar. Neden bu kadar hızlı yükseliyor. Biraz daha  böyle devam ederse Manjaro'yu da tahtından indirecek gibi duruyor..

Bir deneyim dedim. Türkçe olarak açtığımda Kurulum başlamıyor. Çünkü Hdd yi görmüyor. İngilizce olarak açarsanız kurulum başlıyor Hdd yi görüyor....

Linux Mint yavaş yavaş aşağılara düşmeye başladı...

Çevrimdışı lalabaki

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: ATI Medison Readon|Intel Hybrid
  • İşlemci: Intel Core i5
Ynt: MX Linux'un Yükselişinin Sebebi Nedir?
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2019, 19:31:41 »
Ben mx linux sevmiyorum nedense itici görünüyor bana, belki de xfce masaüstünü sevmediğim için olabilir. Hiç de denemedim. Fakat sağladığı bazı özellikler: debian stabil versiyonunu tabanlı bir dağıtım olmasına rağmen kernel versiyonları çok güncel. Sanırım 4.19 default olarak geliyor. şuan. Debian'da ise 4.9 olması lazım. (Pardus da mesela Debian stabil kernel versiyonunu kullanıyor, sırf bu yüzden nvidia driverları düzgün çalışmıyor bildiğim kadarıyla kernel güncellemek gerekiyor. Bunu Pardus'un da yapması lazım.). Uygulamalar genel olarak güncel tutuluyor. Ayrıca stabil bir dağıtım. Bazı kendi geliştirdiği uygulamar mevcut, sistem temizleme, grub kurtarma, ekran kartı driver yükleyici gibi son kullanıcının sık karlılaştığı hatalara yönelik, hatayla karşılaştığınız zaman grafik arayüzden doğrudan bunları düzeltme imkanına sahipsiniz. Mağazası mx package installer sanırım o beğeniliyor. Ayrıca bana güzel gelmeyen ama pek çok kullanıca hoş gelen bir temaları var. 

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2019, 16:36:45 »
DistroWatch'un verileri çoğu zaman saçmalıktan ibaret açıkçası.

ReactOS 6. sırada. Başka söze gerek var mı?  :D
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı lalabaki

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: ATI Medison Readon|Intel Hybrid
  • İşlemci: Intel Core i5
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2019, 23:40:29 »
DistroWatch'un verileri çoğu zaman saçmalıktan ibaret açıkçası.

ReactOS 6. sırada. Başka söze gerek var mı?  :D

Distrowatch'ın verilerini Linux işletim sistemleri ile ilgilenen insanların tercihleri olarak düşünmek lazım. Çoğu insan sadece bilgisayarına linux kurup normal çalışmasına devam ediyor.  Bugün linux kulanan tahmini 5-6 milyon civarında insan vardır. Distrowatch'da ise veriler 20-30 bin kişi üzerinden dönüyor tahminen. Tabiki bir linux işletim sistemin kullanım yaygınlığı olarak  distrowatcha bakmak epey saçma ama, linux işletim sistemiyle ilgilenenler hangilerini takip ediyor bunu görmek için güzel. Yoksa dediğiniz gibi Ubuntu muhtemelen Linux işletim sistemleri içinde %80den fazla bir paya sahip, distrowatchda 5.. Gerçek kullanım oranları için google trends daha mantıklı cevaplar veriyor. Ama distrowatchın şöyle bir özelliği var hangi işletim sistemi stabil biçimde değişik bir şeyler sunuyorsa hep yükselişte. Bunu görmek güzel.

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Mx Linux
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2019, 01:15:32 »
Arkadaşlar merhaba,

Distrowatch'da sizinde dikkatinizi çekmiştir.MX Linux dağıtımı 2.sıraya yükselmiş.Bunun sebebi nedir,bu kadar popiler olmasının sebebi nedir ?

+ ve - leri nelerdir,kullanan tecrübe sahibi arkadaşlar varmıdır ?

Çevrimdışı joshquunn

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R5 + Radeon HD 8500
  • İşlemci: AMD A8 6410
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2019, 17:50:11 »
Bir ara MX linux u kullanayım dedim fakat 17.1 versiyonundan sonrasının boş olduğunu farkettim.
Kendine has bir ayarlar menüsü olması hoşuma gitmişti aslında. Özelleştirme meselesinde zirveydi diyebilirim. Debian 9 itibariyle de son kullanıcının gönlünü kazanacak hiç bir geliştirme yapmayınca da MX linux 18 itibari ile benim için pek cazibesi kalmamıştı. güç tüketimi konusunda gerileme özellikle düşük sistemlerde iyi olan MX git gide hantallaşıp sinir krizleri geçirtmeye başladı ve bıraktım kullanmayı.

Yükselişinin nedeni ise tamamen web incelemelerinde hep yüksek puan alması bence hangi konularda yüksek puan verdilerse bende randıman vermeyen benden hep eksi puanlar alan konular oldu.

Örnekler:
1- Kurulum aşamasında kullanılan arayüz çok kötü, anlaşılması zor ingilizceniz iyi bile olsa linux deneyiminiz yoksa kesinlikle bulaşmayın.
2- Hadi kurdun diyelim, bu sefer Ubuntu tabanlı distrolar kadar destek alamazsınız. (bu konuda linux mint i tek geçerim)
3- Yazılım yöneticisi Uygulamalar konusunda da bence geride. Binlerce işe yaramayan ayıklanmayı bekleyen eski versiyon ıvır zıvır dolu ( bu da debian kaynaklı diye düşünüyorum)
4- Yanına başka bir OS kurayım desen grub ekranı sorunu ile karşılaşıyorsun.
5 - Telefon ile senkron yapayım desen ona keza yine sorun
6- WİFİ adaptör sorunu var sürekli kopmalar var ve bu konuda en can sıkıcı şey manuel olarak bağlanıyorsun.

Sanki sırf kötülemek için yazdım gibi ama yiğidi öldür hakkını ver şu anda Distrowatchta 1. sıradalar ve Özelleştirme konusunda iyi tek geçerim (ama süs bitkisi gibi kullanacaksan iyi)
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2019, 18:05:09 Gönderen: joshquunn »
my lifestyle determines my deathstyle