Gönderen Konu: RedHat hk.  (Okunma sayısı 3222 defa)

Çevrimdışı smok

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
RedHat hk.
« : 03 Nisan 2019, 20:03:33 »
Merhaba arkadaşlar.  Şimdiye kadar çoğu popüler Linux dağıtımını kullandım. Sizlere  bir şey sormak istiyorum;

RedHat almayı düşünüyorum aslında ama günlük kullanım için uygun mudur? Birde artık RedHat' e geliştirilmiyor diyolar bu doğru mu? Server ile alakam yok yalnızca programlama ile uğraşıyorum. Ancak RedHat' in görünümü çok hoşuma gidiyor.

Bu tarz retro görünümlü işletim  sistemlerini seviyorum. Hoşuma gidiyor. Önerebileceğiniz başka dağıtım var mı? Python ve Android programlama ile ilgileniyorum. Forum sitelerinde geziyorum. Bunun dışında bilgisayar ile pek bir işim yok.

Teşekkür ederim :)
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2019, 01:54:23 Gönderen: smok »

Çevrimdışı lalabaki

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: ATI Medison Readon|Intel Hybrid
  • İşlemci: Intel Core i5
Ynt: RedHat hk.
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2019, 20:55:12 »
RedHat tam olarak ne satıyor? Normal bir linux dağıtımından farkı nedir?  Hiç RedHat veya CentOS denemedim bilgim yok.
Dün DistroWatch sayesinde Gentoo tabanlı bir yuvarlanan dağıtım gördüm, bunu da denemedim henüz ama ilgimi çekti boş vaktım olursa bakmayı düşünüyorum belki bunu önerebilirim:
https://distrowatch.com/table.php?distribution=sabayon 

Çevrimdışı smok

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2019, 21:07:04 »
Aslında Red Hat Linux' ün atası diyebiliriz. 1993' te kurulmuş olup bir çok dağıtım Red Hat şirketini esas alarak kendini geliştirmiştir. Net bir bilgiye bende ulaşamıyorum henüz :)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2019, 12:30:38 »
RedHat tam olarak ne satıyor? Normal bir linux dağıtımından farkı nedir?  Hiç RedHat veya CentOS denemedim bilgim yok.
Dün DistroWatch sayesinde Gentoo tabanlı bir yuvarlanan dağıtım gördüm, bunu da denemedim henüz ama ilgimi çekti boş vaktım olursa bakmayı düşünüyorum belki bunu önerebilirim:
https://distrowatch.com/table.php?distribution=sabayon

Sabayon eski bir dağıtımdır hatta zamanın en popüler linux dağıtımlarından bir tanesidir. RedHat 'a gelince hem şirketin ismi RedHat hem de dağıtımın adı bu şirket IBM tarafından satın alındı. RedHat dağıtımı son kullanıcı için çok uygun değildir. Sunucular için tercih edilir, şirketin gelir kaynağı dağıtımın kendisinden değil sunduğu ek paket ve destek faaliyetinden gelir. Sırf görünümü için bir distro tercih etmek bencillik olur zira aynı görünümü her dağıtımda yapabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı smok

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2019, 01:54:00 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir :)