Gönderen Konu: [Çözüldü] Güncelleme Yöneticisi ve Uçbirimde, Güncellenecek Paket Sayısı Boyutu Farklı  (Okunma sayısı 3172 defa)

Çevrimdışı green

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 20
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: r5 m230
  • İşlemci: a6-6310
merhabalar mint 19 cinnamon dağıtımını yükledim. debian temelli dağıtımlara alışık olduğum için alışması zor olmadı. aslında ortada bir sorun da yok ama merak ettiğim bir durumu açıklığa kavuşturmak için konuyu açtım.

kurduktan sonra güncelleme yöneticisini açıp en hızlı yansıları seçip güncelleme işlemini gerçekleştirdim. şimdi tekrar kontrol ettim 24 paket güncellemesi var. ama şaşırtıcı olan terminalden kontrol edince güncelleme sayısı 80 küsür görünüyor ve 5 yeni paketin kurulacağını belirtiyor. güncelleme yöneticisi level 4 hepsi seçili. güncelleme işleminde terminali mi yoksa cinnamonun güncelleme yöneticisinin mi seçilmesi daha mantıklı olur?

kolay gelsin.

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2019, 06:40:42 Gönderen: green »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Güncelleme Yönetici ile tüm sistemi güncelledikten sonra, apt update komutunu yeniden uygulayıp ve ardından aşağıdaki komutun çıktısını paylaşmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
apt list --upgradable
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı green

• Yeni Penguen
  • *
Hocam apt ile güncelleme yöneticisi paketlerini dikkatli inceleyince durumu anladım. güncelleme yöneticisi paketlerin bağımlılıklarını listelemiyor galiba. onun için güncelleme boyutu 90 mb görünürken apt ile listelendiğinde bütün paketleri bağımlılıklarıyla listelediği için 160 mb görünüyor. başlığı da değiştirmişsiniz ama açtığım konuyla başlığın pek alakası yok :) iyi günler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Konu başlığını yeniden güncelledim.

Güncelleme Yöneticisinde sadece kaynak dosya adı görüntüleniyor, bu sayede kullanıcı için arayüz daha basitleşiyor. Örneğin LibreOffice için sadece bir tek paket adı görüntüleniyor. Aynı durum çekirdek güncellemesi için de geçerli. Çekirdek güncellemesi için kaynak dosya adı görüntüleniyor ve bağımlı olan diğer paketler listelenmiyor, bu sebeple eğer bir çekirdek güncellemesi varsa güncelleme boyutu az görünebiliyor. Güncellemede görünen paket çekirdek güncellemesi ile ilgili diğer paketleri tetikleyerek kuruyor.

Yapılan işlemlerin sonucu aynı kapıya çıkıyor, yani Güncelleme Yöneticisi ya da uçbirimden kurulumun sonucu farketmiyor.

Güncelleme Yöneticisi ile güncellemenin kaynağını görebiliyorsunuz. Mesela; bir çekirdek güncellemesi güvenlik deposundan gelmiyorsa ve sisteminizde bir sorun yoksa, ilgili güncellemeyi göz ardı etmeniz mümkün. Güncelleme Yöneticisi ile otomatik güncelleme de ayarlayabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2019, 15:16:37 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı green

• Yeni Penguen
  • *
hocam bu başlık daha açıklayıcı oldu. kolay gelsin iyi günler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Başlık sonuca ulaştıysa; etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz.

[okay]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/okay]