Gönderen Konu: [Çözüldü] Mint 18.x Pyhton Güncelleme Sonrası Uçbirim ve Güncelleme Yöneticisi Açılmıyor  (Okunma sayısı 1786 defa)

Çevrimdışı necooo7

• Yeni Penguen
  • *
    • necooo7
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 18
  • Grafik Kartı: Radeon
Merhaba. Python version güncellemesi yaptım. Ayrıca yeni versiyonu default olarak ayarladım(3.6) Şu linkteki anlatımıyla http://ubuntuhandbook.org/index.php/2017/07/install-python-3-6-1-in-ubuntu-16-04-lts/

Ayrıca flask framework vs güncelledim, pip version güncelledim.
Daha sonrasında sistemde uçbirim açılmamaya başladı. Güncelleme yöneticisi aynı şekilde açılmıyor.
Bilgisayarı kapatıp açmak istedim. Bu sefer de pencereler açıldıktan sonra kapanma çubuğu görünmüyor ve bu yüzden kapatamıyorum.
Resimde oturum açarken seçtiğim sessionlar mevcut.
Sorun ne olabilir nasıl düzeltebilirim acaba?

Mesajlar Birleştirildi.
Bu sorunu çözdüm. Fakat birkaç profil ayarlarım bozuldu. Mesela alt görev çubuğu görünümü ayarları, uçbirim ayarları vs
Dconf dizini altında user klasörünü silmiştim. Halen görünüyor ama ayarlarım eskisi gibi değil.
Nasıl eski haline döndürebilirim?

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2019, 17:07:40 Gönderen: necooo7 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Sorunu nasıl çözdüğünüz ile ilgili bilgi paylaşamamışsınız.

Alıntı
Fakat birkaç profil ayarlarım bozuldu. Mesela alt görev çubuğu görünümü ayarları, uçbirim ayarları vs
Dconf dizini altında user klasörünü silmiştim. Halen görünüyor ama ayarlarım eskisi gibi değil.
Nasıl eski haline döndürebilirim?

Bu yazdıklarınızdan net bir çıkarımda bulunmak zor. Sorunun ne olduğunu daha açık anlatınız.

Kullanıcı ev dizinindeki dconf dizini altındaki dosyayı sildiyseniz, kullanıcı ayarlarını geri alamazsınız. Bu işlem zaten ayarları sıfırlamak için yapılır.

Alıntı
Ayrıca flask framework vs güncelledim, pip version güncelledim.

Yaptığınız güncellemelerin içeriklerinin ne olduğunu bilmemize imkan yok, bu tür konularda yaptıklarınızı ayrıntılı biçimde foruma aktarmalısınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı necooo7

• Yeni Penguen
  • *
    • necooo7
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 18
  • Grafik Kartı: Radeon
Paylaştığım linkte python versiyonunu 3.6'ya güncelleme kılavuzu mevcut.
Konu onunla alakalıymış. o gönderinin altında benim aldığım hatanın aynısını alanlar olmuş.
Oradaki çözümü uyguladım ve çözüldü.
Flask pip ile alakası yokmuş.
Buradaki bir başlıktan user dosyasını silme çözümü mevcuttu başta onu denemiştim. :/

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Sorun çözüldüyse konuyu etiketleyebilirsiniz. Bu başlıkla alakası olmayan bir sorun varsa yeni bir konu açabilirsiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]